Nikolina Kovač: Ne postoji idealan brak, ali bitno je da se igra za isti tim

Piše: Redakcija

 

Sarajka s adresom u Beogradu, pjevačica Nikolina Kovač za izvedbu pjesme „Kako da te zaboravim“ osvojila je prvo mjesto na Ilidžanskom festivalu 2018., koji je završen prije nekoliko dana. Pjesmu je na poklon Nikolini producirala naša najveća muzička zvijezda Halid Bešlić. Bio je ovo i svojevrsni Nikolinin povratak na scenu u velikom stilu, nakon teškog perioda, tokom kojeg je kao lavica vodila i dobila bitku za zdravlje. U svakoj životnoj fazi, pa tako i onoj kada su joj ljekari u petom mjesecu trudnoće dijagnosticirali promjenu na grliću materice, najveća podrška joj je bio suprug Saša Kapor. Par je u braku od maja 2013., kada su dobili i sina Nikolaja. Nikolina je nakon oporavka otvorila novu stranicu, puna pozitivne energije i spremna za nove muzičke pobjede, što je i dokazala na Ilidžanskom festivalu. U razgovoru za naš magazin govorila nam je o utiscima s Festivala, sinu, braku i svojim beauty ritualima.

– Ponosna sam i privilegovana što sam uopće učestvovala na jednom tako prestižnom festivalu. Sarajevo je moj grad i željela sam se predstaviti na najbolji mogući način od samog izvođenja, emocije, interpretacije… Htjela sam da se dostojanstveno predstavim, a takav pristup mi je donio pobjedu zbog koje sam posebno sretna. Halid je prvenstveno čovjek velikog srca i neko ko je odmah osjetio da po senzibilitetu pjesma može odgovarati meni i bio je apsolutno u pravu. Zajednički prijatelji mog oca i Halida su nas spojili, tako da su se stvari posložile i došlo je do jedne zdrave i predivne saradnje – kaže Nikolina.

Kakve utiske nosite s Ilidžanskog festivala 2018.?

– Trudila sam se da pristupim s jednom odgovornošću prema pjesmi i prema Festivalu, da sve protekne na nivou. Pobjeda je za mene bila pozitivno iznenađenje. Na samom kraju kada su dodjeljivane nagrade htjela sam sjesti, jer sam mislila da neću dobiti nijednu nagradu i kada je načelnik pročitao naziv pjesme, ja sam ostala u pozitivnom šoku, pomalo zbunjena, da bi me na kraju brat, koji je bio iza mene, gurnuo na binu, govoreći da je u pitanju moja pjesma. Ta noć će zauvijek ostati urezana u mom sjećanju.

Na Festivalu su učestovale brojne zvijezde, a sami ste na svojim društvenim mrežama priznali da ste kao djevojčica maštali o tome da ih sve upoznate. Kako je bilo stati rame uz rame s idolima iz djetinjstva, a uz to još i pobijediti?

– Sve je to za mene jedna velika privilegija, dobila sam vrhunske ocjene od eminentnog žirija. Ima li nešto ljepše od toga za jednog izvođača? Nekada sam bježala kao mala na Ilidžanski festival, a sada sam na njemu učestvovala i eto pobijedila, što je najljepši osjećaj.

S obzirom na to da ste i sami iz Sarajeva, kako je pjevati pred svojom publikom?

– Imala sam dodatnu tremu i odgovornost, ali ništa ljepše nema nego kada vas u vašem gradu prihvate. Ja s ponosom, gdje god da krenem, nosim Sarajevo u sebi i trudim se da nas predstavim onako kako to zaslužujemo. Sarajevo je za mene ljubav, a to je jezik koji će se svugdje razumjeti.

Je li Vaš sin bio u publici? Koliko je u suštini Nikolaj upućen u Vaše i suprugovo muzičko stvaralaštvo?

Kompletan intervju s Nikolinom Kovač čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra (broj: 1118.).

Aktuelno izdanje magazina Azra

Foto: Safet Hadžimusić
Šminka: Nerma Ibrulj
Haljina Penna Atelier
Frizura: Vesna Maksimović

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti