Saša Kovačević: Vrijeme je za matičara, nisam više toliko mlad

Piše: Redakcija

Jedan od najpopularnijih regionalnih pop pjevača, Saša Kovačević pažnju javnosti plijeni kvalitetnim pristupom poslu, dobrim izgledom, ali i činjenici da karijeru nikada nije gradio na senzacijama niti skandalima. I opet mu dobro ide. Njegovi spotovi su umjetničko djelo, nerijetko nas svojim pjesmama vodi na najljepše plaže Tajlanda, i najudaljenije dijelove svijeta dostupne tek rijetkima. Uz njegove stihove ili volimo jače ili ljubavne brodolome zaboravljamo brže.

Ono u vezi čega je javnost, naročito ženski dio publike, znatiželjna jeste njegov ljubavni život. O ovom dijelu svog života vrlo rijetko govori. Za naš magazin pravi iznimku i priznaje da je nekadašnja misica, zanosna Zorana Tasovac, s kojom je u vezi od prošlog ljeta, žena njegovog života.

Kada muškarac zna da je našao ženu svog života?

– Svako od nas može da osjeti kada mu neko odgovara i kada se neka hemija pojavi, tako je i u mom slučaju sa Zoranom. Vjerujem da je to ono pravo.

 Čime Vas je Zorana osvojila?

– Osmijehom, neposrednošću, prirodnošću. Skromna je. Mnogo je faktora zbog kojih me je osvojila. Ljepota se podrazumijeva (smijeh).

Foto: Dušan Petrović za Fashion mood

Vaše pjesme su romantične, mnogi se zaljubljuju ili prebolijevaju svoje ljubavi uz njih, koje mjesto romantika zauzima u Vašem životu?

– Vjerovatno ne bih mogao raditi ovaj tip pjesama da ne postoji određena doza romantike. Mislim da se u današnje vrijeme ta romantika pogubila, ali ja se ne dam.

 Planirate li u skorije vrijeme stati pred matičara?

– Zašto da ne? Vrijeme će sve pokazati. Nisam više toliko ni mlad (smijeh).

Vjerujem da ću se ostvariti u ulozi oca u narednom periodu i da će sve biti onako kako sam želio. Kćerku svoje djevojke doživljavam kao svoje dijete. Nadomješćujem to dok ne budem imao i svoje dijete

 Prema fotografijama koje imamo priliku gledati na društvenim mrežama, veoma ste emotivno vezani i izgradili ste skladan odnos sa Zoraninom kćerkom Iskrom. Javi li se ponekad želja za očinstvom u Vama?

– Naravno da se javi. To je prirodna i normalna stvar i vjerujem da ću se ostvariti u ulozi oca u narednom periodu i da će sve biti onako kako sam želio. Iskru doživljavam kao svoje dijete. Nadomješćujem to dok ne budem imao i svoje dijete.

Sva zanimanja pa tako i muzika prolazi tektonske promjene, ne odustajete od, uslovno rečeno starinskog pristupa muzici, a to je da ne želite svoju publiku uskratiti čak ni spota za svaku pjesmu, koliko se danas uopće isplati na taj način ulagati u karijeru?

– Sve zavisi kakav pogled neko ima prema karijeri. U suštini sam perfekcionist i volim da ulažem u svoju karijeru, kako u spotove, tako i u druge stvari, poput produkcije i svega što je povezano s muzikom. Koliko se isplati u današnje vrijeme snimati takve spotove, vjerovatno i ne toliko. Od prije pet-šest godina smo počeli zarađivati novac i od Youtube kanala, što nam je dalo podstrek da nešto od ulaganja možemo i vratiti, ali to nije cijeli iznos koji uložiš. A kad govorimo o perfekcionizmu i odnosu prema onome što radim, za to najviše mogu zahvaliti svom bratu i periodu otkako postoji „SK Media“ produkcija. Sve je u suštini naša zasluga. Ne mogu reći da je cijeli projekt, jer imamo mnogo kolega s kojima sarađujemo, koji su ozbiljni profesionalci u sferi u kojoj rade, ali zašto sve izgleda ovako kako jeste, u 99 posto je zbog nas dvojice.

 Imali ste priliku snimati na Tajlandu, Kubi, Bugarskoj… Zbog čega gotovo svaki spot snimate u inozemstvu?

– Ako bih morao biti potpuno iskren, to je zbog toga što gradim super odnos s ljudima koji nisu iz naše države. Ozbiljno postavljaju stvari, profesionalni su. Kod nas, kad god smo nešto snimali, imali smo neke komplikacije, uvijek nešto nije radilo, uvijek se nešto čekalo, ali kada sa strancima dogovoriš nešto, svako od njih snosi veliku odgovornost, i penali postoje za sve što se dogovorilo, a nije ispunjeno. Na svijetu ima mnogo lijepih lokacija na kojima se može snimati. Vjerujem da je upravo to jedan od razloga zašto smo i krenuli s tim. Samo u Srbiji, ne znam ni sam koliko izvođača ima, da svi snimamo u Beogradu ili okolici, može dovesti do nekog zasićenja. Ne vidim ništa loše u tome da se malo ode i van granica.

Koja lokacija Vas je najviše oduševila i zbog čega?

– Svaka na svoj način je ostavila neki pečat, ali ako bih izdvajao jednu, to je onda Kuba, jer Kubanci su posebni ljudi, zrače posebnom harizmom, energijom i zaista je to mjesto gdje bih se uvijek mogao vratiti, kako privatno, tako i poslovno. Generalno me je oduševila njihova kultura, ljubav prema muzici, plesu, mnogo su talentovan narod. U svakom smislu smo se dobro našli.

 Nedavno ste najavili novi stil u svojim pjesmama? Kakav zvuk ćemo imati priliku slušati?

– Volim da uvijek budem drugačiji, šta god novo da radim. Ne volim se pretjerano ponavljati, ali opet ostavljam neki svoj pečat po čemu sam prepoznatljiv i ljudi zbog toga i vole moju muziku. Za narednu numeru, ne znam koji će pravac biti, jer mnogo ovisi o samom aranžmanu, ali će ponovo biti u nekom mom prepoznatljivom stilu.

U kojim stvarima niste perfekcionist?

– Mogu slobodno reći da sam u svemu perfekcionist. I brat i ja smo od djetinjstva takvi. Šta god da počnemo raditi, da li je riječ o sport ili muzici, posvećujemo se maksimalno. Ne volim traljavo raditi neke stvari, dajem se sto posto.

 Veoma mladi ste se počeli baviti muzikom. Jeste li očekivali ovakav uspjeh?

– Moguće da sam priželjkivao, ali nisam očekivao toliko. Bio mi je san i neostvarena želja, ali hvala Bogu pa imam publiku koja me prati i podržava dugo godina, pa i ono što danas radimo. Nisam ni sanjao da mogu napraviti nešto što sam danas napravio.

Brat i ja i danas živimo zajedno. Volim što su nas roditelji ovako vaspitali naučili kako treba da se ophodimo jedan prema drugom. Najveće mi je blago što imam njega pored sebe. Kada osnujemo svoje porodice, opet ćemo biti tu jedan za drugog

 Šta Vas najviše pokreće kada je riječ o muzici. U čemu pronalazite inspiraciju?

– To samo od sebe dođe. Već mjesec brat i ja nismo toliko fokusirani, ne znam zbog čega, ali ne možemo pronaći inspiraciju, pa stagniramo. Sve zavisi od perioda.

Šta bi Vam u karijeri još bio naročiti izazov da uradite?

– Mnogo većih koncerata, jer mislim da sam s te strane malo stagnirao. Imamo nastupe, ali kad god treba organizirati nešto veće, poput Arene i Zetre, moraš se više posvetiti tome. Kako smo perfekcionisti, volimo se nečemu posvetiti sto posto i to nam je najslabija karika.

 Najviše radite s bratom Radetom. Kako njegujete svoj bratski odnos?

– Mi i danas živimo zajedno. Volim što smo vaspitani ovako kako su nas roditelji od početka učili, kako treba da se ophodimo jedan prema drugom. Najveće mi je blago što imam njega pored sebe. Kada osnujemo svoje porodice, opet ćemo biti tu jedan za drugog.

 Kako izgleda privatni prostor i vrijeme Saše Kovačevića?

– Odmaranje na terasi. Volim se opuštati uz svoje najbliže, da odradim dobar trening i prošetam kada nije sezona polena i alergije (smijeh).

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti