Armin Muzaferija: Lakše je živjeti kad imate s kim dijeliti i suze i smijeh

Piše: Redakcija

Armin Muzaferija je prije mjesec predstavio novi singl i prateći spot “Biću tu”. Spot je snimljen na prelijepom otoku Braču, a uz Muzaferiju u njemu se pojavljuju mladi bh. glumci, koji su dodatno obogatili suptilnu ljubavnu priču u „Biću tu“. Pjevač za svoju vjernu publiku u narednom periodu priprema još muzičkih iznenađenja i noviteta, između ostalih jednu novu numeru, ali i koncert u Sarajevu.

– Rad na novim pjesmama za mene je nešto posebno, nešto čemu pristupam s mnogo pažnje, ljubavi, emocije i, naravno, kreativnosti. Nekad je teško upotpuniti sve navedeno, pa zbog toga kod mene izrada i snimanje pjesme traje većinom nekoliko mjeseci, a tako je bilo i s ovom, nedavno objavljenom pjesmom „Biću tu“, koju potpisuju Alen Lemešević i Milena Ludajić, a aranžman Mahir Sarihodžić – kaže Armin.

Kada radite na nekoj pjesmi, šta Vam je najvažnije?

– Objediniti emociju, iskrenost i kreativnost u svakom poslu, a u umjetnosti posebno. Naravno, za mene je najbitnije vokalna izvedba i za to sam najodgovorniji.

Kada za pjesmu znate da je „prava“?

– Kada na prvo slušanje osjetite leptiriće u stomaku.

Niste od pjevača koji forsiraju da svake godine objave album, zašto je to tako? Na koji način Vi organizirate svoj posao?

– Iako je ovo moje zanimanje od kojeg živim, nikada nisam u prvi plan stavljao zaradu i količinu novca koji ću zaraditi, pa čak i onda kada mi je bio nužan. Kada imam kvalitetnu pjesmu i pjesmu koju sam doživio srcem, tad je snimam i objavim, a zarada i novac neka budu posljedica kvaliteta.

U Domu mladih u Sarajevu ćete, 10. maja, održati koncert. Imali ste do sada mnogo solističkih koncerata, a zašto baš Dom mladih?

– Tačno je da sam imao mnogo solističkih koncerata, i to u mnogo većim dvoranama širom Regije i svijeta, međutim, sarajevski koncert je kao i prava pjesma, kada je čujete pa imate leptiriće u stomaku. S druge strane, pet godina ljudi me pomalo kritiziraju zašto ne radim koncert u Sarajevu, u Skenderiji… Rekao sam uredu, ali idemo redom, prvo Dom mladih.

S obzirom na to da ste Vi specifični po tome što se Vaša muzika razlikuje od onoga što se danas sve više nudi. Zadržali ste neku srž lijepe, lagane, prave bosanske pjesme s mnogo emocija. Koliko publika to cijeni i prepoznaje?

– Ona publika koja je ista takva, koja ima lijepi, lagani, pravi bosanski mentalitet, to je publika koja sluša i takve pjesme, a ja samo radim i pjevam kako mi leži na duši. Upravo tu publiku najviše volim i cijenim, i na kraju osjećam se prijatelj s onima koji prate i cijene moj rad, moju pjesmu i interpretaciju.

Kakvi su Vam planovi za ovu godinu?

– S obzirom na to kako je počela, ova godina će biti najviše radna u mojoj karijeri. Dok sam se pripremao za ovaj intervju, usput sam gledao na radni kalendar i gotovo da nisam mogao pronaći slobodan termin do kraja godine. I za sljedeću godinu je već mnogo koncerata bukirano, ali evo nekoliko glavnih stvari da izdvojim; to je, naravno, sarajevski koncert u Domu mladih, 10. maja, a važno mi je spomenuti da sam objavio svoju prvu ilahiju i svoj prvi duet u karijeri, i to s hafizom Azizom Alilijem, a autor je Džemaludin Latić. Poslije ove dvije značajne stvari za moju karijeru izlazi i pjesma koju namjeravam objaviti krajem juna.

Koliko Vam je porodica podrška u svemu što radite?

– Porodica je zaslužna za sve moje rezultate, više nego i ja sam. Lakše je živjeti kad imate nekoga s kim dijelite i suze i smijeh.

Koliko Vaša supruga ima razumijevanja za Vaš posao?

– Moja supruga je najrazumnija i najljubomornija osoba na svijetu. Najrazumnija je za svaki moj nedostatak i ono vrijeme koje ukradem od nje zbog posla, a najljubomornija na ono što nas dvoje imamo, naš svijet koji svim silama štitimo i čuvamo.

Imate dvoje djece; kako volite provesti vrijeme s njima?

– U nekim stvarima se jednostavno trudim biti najbolji, a očinstvo je definitivno jedna od tih stvari. Trudim se da vrijeme provedeno s bilo kim, a posebno s djecom bude kvalitetno, makar to bilo i kratko.

Šta Vam u slobodno vrijeme predstavlja najveće zadovoljstvo?

– Provesti vrijeme s porodicom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti