Emina Tufo: Samo želim biti uspješna žena koju će poštovati

Piše: Redakcija

Pjevačicu Eminu Tufo smo upoznali prije nekoliko godina kao učesnicu muzičkog showa „Zvijezda možeš biti ti“. Na takmičenju je pokazala izvrstan pjevački talent, ali i svoju skromnost, kao i divan karakter, koji je zadržala do danas. Publika ju je jako zavoljela, a ona im je ljubav uzvratila kvalitetnim pjesmama. Prije nekoliko dana Emina je objavila novu pjesmu „Zadnji zagrljaj“, kojom se veoma ponosi.

– Pjesmu su radili Almir Buza i Mensura Bajraktarević, dok je Lejla Adilović pisala tekst. Na prvu sam se zaljubila u pjesmu, jer je pop karaktera, što je zapravo moja istinska ljubav prema muzici u odnosu na folk – kaže Emina i dodaje da je spot radila ekipa iz Bijeljine “Invenio films”.

– Osoba koja je zaslužna za sinopsis i ideje spota je posebna u mom životu i za to sam neizmjerno zahvalna. Sve što očekujem jeste da pjesma nađe mjesta u srcu slušatelja, a ostalo neka dođe samo od sebe.

Vaša pjesma „Moja vodilja“ osvojila je publiku u BiH, ali i u Americi, gdje ste mnogo nastupali. Koliko Vam znači podrška i pozitivne reakcije publike?

– Skoro je bila godina od njenog objavljivanja i zaista sam prezadovoljna rezultatom. Jako je tražena i na live nastupima, što me istinski ispunjava. Publika je najbolji pokazatelj uspjeha jednog projekta, a njena podrška mnogo znači. Bez obzira na to kojim poslom se bavili, uvijek je potrebno da su ljudi uz vas i podržavaju vas.

 Za šta biste rekli da je Vaša vodilja?

– Vjera u Boga je prvenstveno moje najjače oružje i neprikosnovena vodilja cijelog mog života. Kada je riječ o osobi koja može biti vodilja, vjerujem da će to biti osoba koju mi sam Bog podari kao vječitog životnog saputnika.

 Jedna ste od rijetkih pjevačica koja svoj muzički put nije gradila preko izazovnog izgleda, skandala, nekih afera i slično. Šta je ono što ni po koju cijenu, niti za najveću slavu ne biste uradili?

– Zaista sam ponosna na sebe zbog toga. Karakter je ono što ste kada vas niko ne gleda. Idem jednom mirnom “korak po korak” stazom i akcenat stavljam na svoj glas, a publika je to kod mene prepoznala i cijeni. Slava je samo pojam, a ja želim biti uspješna žena koja će biti cijenjena i poštovana u društvu. Sve što se kosi s mojom ličnošću i karakterom je pogrešno i nikada ne bih prešla tu granicu.

 U kojem smjeru biste dalje voljeli razvijati svoju karijeru?

– Iskreno, ne namjeravam imati zavidnu karijeru, tek tako skromno da sam tu na zemlji i da se moj glas čuje. Moje ambicije sežu do toga da uskoro završim Muzičku akademiju i otvorim “Muzičku radionicu” za djecu i to je zaista ono što ću moći nazvati uspješno ostvarenim projektom u životu.

 Nikada niste krili da su muzički počeci bili teški. No, na kraju ste se uspjeli izboriti za svoj put pod zvjezdanim nebom? Ko je glavni „krivac“ koji je prepoznao Vaš talent?

– Da, istina je da nijedan početak nije jednostavan. Dok sam još bila u majčinom stomaku, mama je gledala nastup dječijeg hora “Palčići” i dojmila ju je djevojčica koja je bila solist, a zvala se Emina, pa sam tako dobila to ime. Vjerovatno je to bila majčina intuicija. Prvo su moj talent prepoznali moji roditelji i porodica.

 Mnogi imaju velike snove, ali isto tako mnogi od njih odustanu već na prvim preprekama. Vi ste dokazali da se trud isplati. Ko Vam je bio najveća podrška na cijelom tom putu?

– Najveća podrška su mi opet bili moji roditelji i uistinu jedna neizmjerno draga žena, moja nastavnica bosanskog jezika i ujedno razrednica u osnovnoj školi. Napravila je organizaciju za film u trajanju od 45 minuta o mojim počecima u muzici do momenta kada sam se prijavila na Hayatov show 2011. godine. Najveću zahvalnost dugujem njoj.

 U jednom intervjuu ste rekli kako su braća najvećim dijelom zaduženi za Vaš odgoj, jer su se Vaši roditelji razveli kada ste imali 13 godina. Pokušavate li im se odužiti na neki način za njihove zasluge za dobar odgoj, ali i karijeru?

– Ja zaista pokušavam da se odužim svakome ko je bio ili ostao dio mog života i ko mi je pomogao, a da li sam uspješna u tome, to morate da pitate njih.

 Na sceni ste zvijezda, a van nje sasvim obična djevojka, koja obavlja sve obaveze i kućanske poslove. Na koji način pomažete svojoj majci?

– Zašto ne? Dužni smo preuzeti dio obaveza koje naša majka obavlja svakodnevno, tako njoj olakšavamo, sebi dajemo lekcije i školu za naš život, a i mnoge od nas to ispunjava, naprimjer mene.

 Šta je najljepše u Vašem odnosu s majkom?

– Prijateljstvo prije “majka-kćerka” povezanosti.

 Mnogo putujete i nastupate, no najljepši je, ne sumnjam, povratak kući. Kako provodite vrijeme kada ste u Tarčinu, gdje je Vaša porodična kuća?

– Kako kažu: svuda pođi, svojoj kući dođi. Vrijeme najčešće provodim tako što pogledam neki film ili šetajući i odmarajući se sa svojom prijateljicom iz djetinjstva, koja je tek nekoliko kuća udaljena od mene.

 Kakvu muziku privatno slušate?

– Sve s lijepim tekstom, lijepom melodijom i bez elektronike ili DJ varijanti, koje se sada preferiraju.

 Osim muzike, šta je Vaša strast?

– Ljubav prema djeci, ali i pisanje romantičnih priča i pjesama.

 Kako provodite svoje slobodno vrijeme, šta Vam predstavlja zadovoljstvo?

– Mir, tišina i nekoliko voljenih osoba u mojoj blizini, to je moje najveće zadovoljstvo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti