Slađana Mandić: S Čolom i Merlinom bih voljela snimiti duet

Piše: Redakcija

Karijera poznate bh. pjevačice Slađane Mandić, nakon povratka na scenu, ide uzlaznom putanjom. Ona je nakon četverogodišnje pauze, koju je napravila zbog rođenja sina Kana, izdala tri singla za koje je uradila i spotove. Kako je koja pjesma izlazila, publika ju je s oduševljenjem prihvatala, a posljednjom u nizu, pjesmom „Kap u moru“, popularna pjevačica pokazala je da je spremna i eksperimentirati s pjevačkim stilovima. Slađana za naš magazin govori o ovim, ali i narednim projektima, a na početku razgovora ne krije zadovoljstvo zbog pozitivnih reakcija publike na njen rad.

– Reakcije su i više nego odlične. Drago mi je da tokom odsustva nisam zaboravljena i da su me vjerno čekali ljudi koji me vole i cijene kao umjetnika. Pjesme su već zaživjele i rado se pjevaju i traže – kaže ona.

 Pjesma „Kap u moru“, koju ste predstavili prošlog mjeseca se svojim stilom i zvukom razlikuje od dvije prethodne pjesme. Koji stil Vam je bliži?

– Svakako mi je bliži stil prethodnih pjesama i on će ostati moj zaštitni znak. Ali, to ne znači da ne volim promjene i malo drugačiji fol. Nalušala sam se svjetske muzike, volim da pjevam razne stilove i upravo zbog toga volim i da koketiram s njima.

 Na ovoj pjesmi ste sarađivali s Jalom Bratom i Bubom Corellijem. Planirate li možda da s njima snimite duet?

– Nikad se ne zna. Svakako ćemo nastaviti saradnju i možete da očekujete mnogo toga.

 Postoji li neko od kolega s kojim biste voljeli snimiti duet?

– Zdravko Čolić, Dino Merlin i još nekoliko kolega. Najviše volim muško-ženske duete i sigurna sam da će se u bliskoj budućnosti desiti neki.

 Šta imate u planu kada je o daljem razvoju karijere riječ?

– Uveliko radim na novim pjesmama i u planu su još dva singla do jeseni, a onda i album s dosadašnjim singlovima, ali i novim pjesmama.

 Koja od Vaših dosadašnjih pjesama Vam je omiljena?

– S obzirom na to da već imam album iza sebe, moram ih izdvojiti nekoliko. To su: „Trista čuda“, „Pjevaj tugo“ i „Osluškujem“.

 Za sve pjesme koje ste predstavili nakon povratka ste snimili i spot, a na sva tri ste sarađivali s bh. producentom i režiserom Harisom Dubicom. Čime se vodite kada birate ljude kojima ćete povjeriti rad na svojim projektima?

– Volim da radim s kreativnim, inovativnim i, prije svega, talentovanim ljudima. Haris je rijetko talentovan režiser s naših područja, a pritom je drugačiji i ne boji se eksperimenta, što je negdje i moja karakteristika. Razumijemo se odlično i, do sada, smo sjajno funkcionisali. Njegovi spotovi su kao glumački setovi, a meni je to izazov.

 Zanimljivo je da ste glumili u dva spota Lepe Brene. Koliko su Vam ovi angažmani predstavljali izazov?

– Sjajna ekipa, Haris kao režiser i Lepa Brena. To je dobitna kombinacija. Kao što rekoh, volim izazove, a spotovi su definitivno pomjerili granice.

 U oba ova spota ste zapravo glumili Brenu, a često Vas nazivaju i njenom nasljednicom, kako u fizičkom, tako i u pjevačkom smislu. Kako Vi gledate na to i koliko Vam znači?

– Laska mi. To je zaista kompliment i njena karijera je, u muzičkom smislu, karijera za primjer. Naravno, ja gradim svoj stil i pravac i želim da brend Slađana Mandić predstavim kao jedinstven.

 Vaši nastupi, snimanja i gostovanja su sada sve češći. Koliko Vam teško pada razdvojenost od sina Kana?

– Odvojenost od djeteta mi najteže pada, a nastupi, snimanja i sve to što je dio mog posla, odavno je moja svakodnevica, jer sam dugo u svijetu muzike. Pokušavam da se organizujem najbolje što mogu i da iskoristim slobodno vrijeme za svakodnevni život i porodicu.

 Kako on reagira na Vaše odsustvo?

– Kako kad, ali uglavnom dobro. Već se navikao i zna da mama radi, ali i da će brzo doći. Naravno, s poklonima.

Pokazuje li Kan pjevački talent?

– Na moje veliko zadovoljstvo da. Jako je talentovan i već ima razvijen sluh za muziku. Veoma je muzikalan i, iako ima nepune četiri godine, melodijski i ritmički je potpuno tačan.

 Suprug Ajlin Vam je i menadžer. Postoje li nekad situacije kada je neophodno povući granicu između privatnog i poslovnog?

– Suprug je uvijek tu, čak i kada je taj dio posla u pitanju. U posljednje vrijeme sarađujem s mojim zvaničnim menadžerom, tako da kombinujemo saradnju. Kad se radi onda je sve drugo po strani, a uz dogovor sve funkcioniše kako treba.

 Ko Vam je, osim porodice, najveća podrška u profesionalnom smislu?

– Moram biti iskrena, osim moje publike, tu su i kolege. Imam tu čast da me poštuju i vole neki od najvećih pjevača i muzičkih imena na našem području i na području Regiona. To mi je izuzetna čast i vjetar u leđa.

Foto: Mario Klein

Make-up: Sara Visintin

Pročitajte još