Salih Bademci za Azru: Sa suprugom sam, prije svega, prijatelj

Piše: Aldina Zaimović

 

Razgovarala: Aldina Zaimović

 

Turska serija “Snaha” nema bez razloga milionski auditorij. Osim što je osvojila srca publike, također joj je dodijeljena i prestižna Emmy nagradu za najbolju telenovelu. I bez ovog međunarodnog priznanja “Snaha” bi zbog jake glumačke postave, ali i činjenice da je snimljena prema istinitom događaju, zauzela važno mjesto u televizijskoj industriji svoje zemlje. U seriji koja prati priču o strastvenoj ljubavi koja se suočava s brojnim iskušenjima  zbog okova tradicije i pritiska zamršenih porodičnih odnosa, svoje mjesto je našao i 35-godišnji glumac Salih Bademci, kome je pripala izazovna uloga Fikreta Borana, koji se ne može pomiriti s činjenicom da živi u sjeni starijeg brata Faruka.

Iako u ovoj seriji često donosi loše odluke, ipak u realnom životu pametno vuče konce. Simpatičan je, nasmijan i uvijek spreman za dobru šalu.

Saliha Bademcija smo imali priliku upoznati u našem glavnom gradu, na zatvaranju 25. Sarajevo Film Festivala, kada se prošetao bosanskim ćilimom u društvu svojih kolegica, pozorišne i televizijske zvijezde Ipek Bilgin i Neslihan Yeldan.

– U Sarajevu sam prvi put i zaista je divan osjećaj biti ovdje. Ovo je veoma lijep grad i toliko raznolik. Festival je veličanstven, dobro organiziran i sve mi je tako super. Jako mi je drago da sam ovdje – kazao nam je nekoliko minuta nakon dolaska u Narodno pozorište Sarajevo.

Iako je u našoj zemlji boravio kratko, izdvojio je vrijeme za intervju za naš magazin. Sljedećeg jutra u dogovoreno vrijeme, dobro raspoložen nas je čekao u srcu Sarajeva, u hotelu Evropa. Istina, razgovor je išao nauštrb turističkog obilaska, ali je ipak, prije povratka u Istanbul, uspio s kolegicama, glumicama, obići staru jezgru grada.

U seriji “Snaha” igrate zajedno sa suprugom Imer Özgün. Zanimljivo je da vam je pripala uloga ljubavnika. Kako ste oboje doživjeli ovaj glumački zadatak i kako uopće izgleda biti sa suprugom na istom setu?

– U početku je bilo jako čudno, jer smo se tek bili vjenčali, a u seriji već glumimo ljubavnike. Nakon nekoliko sedmica bilo je već mnogo lakše, tako da sada sve radimo mnogo opuštenije.

Upoznali ste se u vrijeme studija. Je li to bila ljubav na prvi pogled?

– Nije. Upoznali smo se na časovima glume i četiri godine bili samo prijatelji, ništa više. Nakon što smo diplomirali ostali smo u kontaktu, izlazili smo zajedno i onda smo počeli našu vezu. Zabavljali smo se pet godina i odlučili vjenčati. Poznajemo jedno drugo veoma dobro i ne možemo lagati sebe. Smatram da je mnogo bolje za jednu vezu kada s partnerom prvo izgradite prijateljski odnos, a potom počnete vezu i na kraju brak.

Kada niste na setu, kako volite provesti vrijeme?

– Trudim se da što više ostajem kod kuće. Ponekad izađem vani zajedno sa svojim prijateljima, ali trudim se da što više vremena provedem sa suprugom, jer smo i jedno i drugo jako zauzeti sa snimanjima. Ne znam kako to izgleda ovdje, ali u mojoj zemlji snimanja traju jako dugo, svake sedmice se snimi po dva i po sata serije, što je jako puno vremena, gotovo kao i jedan film. Snimamo ponekad šest, sedam dana u sedmici. Radimo zaista non-stop, tako da taj tempo izmori, naročito kada je sezona, tada nemamo gotovo nikako slobodnog vremena.

Kompletan intervju čitajte u printanom izdanju magazina Azra.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti