Maja Šuput o raskošnom vjenčanju za Azru: Vjerujem da je tata zaustavio kišu tog dana

Piše: Lejla Bejdic

Pjevačica Maja Šuput (39) prošle sedmice je u Istri sudbonosno “DA” izgovorila tri godine mlađem ekonomisti Nenadu Tatarinovu, ne robujući tradicionalnim već samo i isključivo vlastitim pravilima. Svadbena torta je bila crna, a slavlje rezervirano isključivo za odrasle, bez rodbine i djece. Malo je falilo da se kraljica svadbi ne uda u vjenčanici, ali na kraju se ipak prepustila u ruke dugogodišnjeg prijatelja i stiliste Marka Grubnića, koji joj je dizajnirao raskošnu bijelu vjenčanicu.

Maja nije pozvala ni prevelik broj gostiju, već je najljepši dan provela sa 60 dragih ljudi, za koje je pripremila poseban “set za mahmurluk”. Većini je trebao, budući da je ovo bila jedna od najveselijih i najraskošnijih svadbi. Nekoliko dana nakon što je postala gospođa Tatarinov, Maja je s nama podijela utiske s dva važna dana u svom životu.

 Kako Vam je dan počeo 24 sata prije vjenčanja?

– Mojim i suprugovim odlaskom prema Istri. U tom trenutku je već sve bilo odavno gotovo. Nismo imali šta više za raditi, jedino potrpati sve moguće haljine u auto i krenuti na put. Mi smo se vjenčali u stanciji Meneghetti, kod mjesta Bale. To je jedan prekrasan Relais Chateaux i jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj. Kada smo stigli, čekalo nas je već nekoliko prijatelja, koji su došli dan ranije. Pregledali smo je li sve uredu, te odveli naše prijatelje na večeru u jednu obližnju konobu. Plan nam je bio da u miru jedemo, malo se družimo i lijepo naspavamo za sutrašnji dan, ali onda su ušli tamburaši i čula se harmonika, i sve je otišlo u drugom smjeru. Ozbiljno smo se raspojasali i plesali do jutra.

Jeste li imalo spavali noć uoči vjenčanja?

– Spavala sam ukupno tri sata te noći, vrlo lijepo i mirno, ali zbog toga jer sam se toliko naplesala ranije (smijeh).

 Čija poruka je bila posljednja na telefonu te noći?

– Mog stiliste Marka Grubnića, koji je pisao u zajedničku grupu, jer je nas deset stalno slalo slike kako plešemo i skačemo po stolu, a on je samo pisao: „Bože, tjerajte je kući. Sutra se udaje, na šta će ličiti.“

Mladenci s kumovima

 Jeste li se pribojavali da će se nešto nepredviđeno dogoditi na sami dan vjenčanja?

– Jedino kiše, koja već danima bezobrazno pada u Hrvatskoj. Mislila sam, ako padne, da će nam svu ceremoniju, cvijeće i stvari koje su bile tu dok nismo ušli u šator definitivno upropastiti, jer sam htjela da se vjenčam baš na tom mjestu. Uslišene su nam molitve, kiša je prestala padati tačno u subotu, i počela je ponovo padati navečer, kada smo odavno bili u šatoru.

 Šta Vam je u momentu prije vjenčanja bilo najbitnije?

– Samo sam željela doći do matičarke, da ona kaže da se mogu poljubiti, pa da što prije idemo da se zabavljamo. Bila sam u fazonu: „Ajmo, ajmo, ajmo“. U onoj ogromnoj vjenčanici hodala sam što sam brže mogla.

 U čemu nikako niste tipična mlada?

– Pogledajte samo moj šator, koji je bio više crn nego bijel. Torta mi je bila crna, nisam imala plesni podij nego se plesalo oko mog stola (četiri ogromna stola, i jedan u sredini). Vjerujte i koga god pitate za moje vječanje reći će vam da sam najjednostavnija mladenka na svijetu, jer sam samo pustila ljude da rade svoj posao.


Misli koje su vam prolazile kroz glavu tog dana…

– Ne bih mogla nešto izdvojiti, sve je bilo opušteno. Imali smo zabavu za dobrodošlicu, cijelo popodne sam bila zaokupljena pozdravljanjem gostiju. Imali smo ogroman gin bar, DJ-evi su svirali. Nisam imala nikakve misli da kao trebam meditirati, udajem se, ne idem na komemoraciju.

Foto: Studio Šećerlama 

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti