Zala Đurić: Intelekt je sexy

Piše: Redakcija

Iako je po zanimanju glumica, Zala Đurić svoj umjetnički talenat uspješno pokazuje i na drugim poljima. Tek je na početku karijere ali je već ostvarila zavidne uloge, među kojima i značajan broj glavnih, a uz to i pjeva, te piše poeziju. Ljubav joj je najčešći motiv i inspiracija u svemu što radi, pa tako i u novoj pjesmi  „A J“  koja će vas oduševiti već nakon prvog slušanja.

 

– Pjesmu, kao i sebe, ne bih znala ograničiti žanrom. Možda je to neki pop s RnB i trap prizvukom. Tekst sam napisala tokom boravka u New Yorku, pretprošle godine, nakon ljeta kada sam upoznala ljubav svog života. U prvom dijelu opisuje osjećaj sigurnosti koji mi daje moj momak, a u drugom težinu rastanka – kaže Zala na početku razgovora.

Neke od najljepših pjesama odišu tužnim emocijama. O kojim emocijama Vi najradije birate da pjevate?  

– Ni u čemu ne taktiziram. Često mi se desi, i u tužnim i u veselim momentima, da bih plakala jer su mi srce i mozak prepuni. U tom slučaju uzmem olovku i „očistim“ se.

Svoju sklonost i nadarenost za umjetnost generalno pokazujete kroz to što pišete poeziju, pjevate, glumite… Koja od ovih oblasti Vas najviše ispunjava?

– Uvijek kažem da sam glumica koja voli da piše, najčešće poeziju. Ponekad tu poeziju i zapjevam.

Na kojim projektima trenutno radite i čime ispunjavate svoju svakodnevnicu?

– Obje agentkinje mi šalju kastinge, jedna iz Los Angelesa i Anila Gajević, vlasnica „Zone“  iz Sarajeva. Naljeto ću snimati slovenski film u režiji Vincija Voguea Anžlovara, a najesen hrvatski s Edom Galićem. U oba filma imam glavnu ulogu, tako da se moram polako početi spremati. Imam svoju rubriku u jednom jutarnjem programu u Sloveniji, pišem kolumne i poeziju, pomažem mami s predstavom, putujem, kuham, prakticiram yogu i uživam.

Gdje biste sebe voljeli vidjeti za deset godina?

– Na putovanjima, ali s momkom. Voljela bih da jednog dana zajedno putujemo, a povodom mojih projekata po svijetu. Ne volim previše pitanja o budućnosti. Cilj nije bitan. Kojim god putem da hodam ostajem ista, vesela Zala.

Šta za Vas predstavlja ljubav i koju pjesmu najradije vežete za nju?

– Ljubav mi je sve. Sve moje pjesme su napisane s ljubavlju. Pritom ne mislim samo na ljubav u romantičnom smislu. Neko sam ko traži ljubav u svemu; u listu, moru, osmijehu…

Jeste li tip  žene koja ima sreće u ljubavi?

– Ne znam da li imam sreće ili sam ljubav jednostavno zaslužila. Vraća mi se onoliko koliko ja dajem, a zbog toga što energiju ljubavi šaljem u pravom pravcu.

Ko Vam  je dao najbolji savjet o ljubavnim vezama?

– Mislim da za pravu ljubav nisu potrebni nikakvi savjeti.

Volite li izazvati muškarca na intelektualnom nivou?

– Obavezno. Intelekt je sexy.

Koji je najbolji način za pomirenje nakon svađe?

– Razgovor je najefektniji. Ali uvijek uživo, telefon sve još više zakomplicira.

Jesu li žene u zabludi kada traže savršenog muškarca, trebaju li uništiti taj mit i tragati za dovoljno dobrim frajerom?

– Ja sam tražila do 20. godine, a onda sam skontala da nije sila Bogu mila i da neću naći pravu ljubav ako se previše trudim. Opustila sam se i u istoj toj godini srela moju ljubav u obliku dobrog frajera.

U kojim situacijama ste alfa ženka?

– Skoro uvijek. Sve bih uradila za mog „alfa mužjaka“.

Ako je suditi po objavama na Instagramu s mlađom sestrom Elom ste jako bliski, no, oko čega se najčešće tipično sestrinski posvađate?

– Ela mi je najbolja drugarica. Godine mi nikad nisu bile bitne, osim kada sam imala 16 i htjela izlaziti (smijeh). Svađamo se oko gluposti. Posudila je moje sunčane naočale i neće da ih vrati (smijeh).

Jeste li uvijek slijepo slušali roditelje?

– Jesam jer imam cool roditelje. Da su bili dosadni i učili me da moram sve po pravilima raditi, vjerovatno ih ne bih slušala. Uvijek smo se sve lijepo dogovarali.

U čemu nikako niste tipično žensko?

– Nisam stereotip drama queen žene i nisam ljubomoran tip. Volim gledati i igrati košarku.

Pročitajte još