Madona odgovara na kritike: Nisam ni planirala govor o Arethi

Piše: Redakcija
 

Madona je odgovorila kritičarima njenog govora o nedavno preminuloj Arethi Franklin na dodjeli nagrada MTV Video Music Awards, za koji neki smatraju da se previše bavio njom, a premalo legendarnom pjevačicom.

Madona je pokrenula val kritika svojim desetominutnim govorom, koji se većinom bavio početkom njene karijere, iako su organizatori najavili da će se njime odati počast Arethi Franklin, četiri dana nakon njene smrti, prenosi Hina.

Madonu su kritikovali da je previše govorila o sebi kad se prisjetila svojih ranih dana i vremena kad se probijala kao pjevačica i plesačica, što je uključivalo audiciju na kojoj je izvela a capella verziju Aretinog hita “A Natural Woman”.

– Traženo je od mene da predstavim MTV-jev spot godine. I pitali su me da podijelim neke anegdote iz svoje karijere koje su povezane s Arethom Franklin – napisala je Madona na svom Instagram profilu.

– Nisam planirala da držim govor u njenu čast. To bi bilo nemoguće u dva minuta, sa svom bukom i šljokicama koje dolaze uz dodjelu nagrada. To ne bi bilo pravedno prema njoj u tom kontekstu i okruženju.

Jedini drugi pomen Arethi Frenklin tokom gotovo trosatne ceremonije u New Yorku bio je kratak snimak njenog ranog nastupa i puštanje pjesme “R.E.S.P.E.C.T.” u odjavi emisije.

– Ko god iz #VMA je pustio Madonu da dođe na pozornicu i oda počast Areti Frenklin, ili šta je već to trebalo da bude, treba da ostane bez posla… sada – napisala je na Twitteru Alicia Garca, suosnivačica pokreta Black Lives Matter.

View this post on Instagram

Im with the Winner!! The beautiful @camila_cabello ! So proud of her! 🌈💕🎉. And just to clarify: I was asked to present video of the year by MTV! And then they asked me to share any anecdotes I had in my career connected to Aretha Franklin! I shared a part of my journey and thanked Aretha for inspiring me along the way. I did not intend to do a tribute to her! That would be impossible in 2 minutes with all the noise and tinsel of an award show. I could never do her justice in this context or environment. Unfortunately most people have short attention spans, and are so quick to judge. I love Aretha! R.E.S.P.E.C.T. 🙏🏼. I Love Camilla! Congrats! I LOVE my dress! AND. I love-L O V E!! ♥️ and there is nothing anyone can say or do that will change that. #vmas #postivevibes

A post shared by Madonna (@madonna) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti