Još jedno samoubistvo u svijetu poznatih: Poznata pjevačica oduzela sebi život

Piše: Redakcija
 
 

Jill Janus, frontmenka metal benda Huntress iz Californije, preminula je u 44. godini. Članovi benda su potvrdili da je pjevačica oduzela sebi život 14. avgusta nakon što se godinama borila sa mentalnim bolestima.

– Janus je bila iskreno kreativno biće, a pored svih postignuća u svijetu muzike i javnoj borbi s mentalnim bolestima, bila je prelijepa osoba, strastvena u vezi sa svojom porodicom, spašavanjem životinja i alternativnom medicinom. Nedostajat će nam više nego što bi to ikada mogla da zna.

Pevačica izvršila samoubistvo (FOTO, VIDEO)

Osnivač benda i njen dečko Blake Meahl napisao je na svom ličnom profilu da su Jill i on “proveli devet godina zajedno”, kao i da je “očaj pri saznanju da je nikada više neću vidjeti je najgora emocija koju sam ikada osjetio.”

– Nadam se da ćeš naći mir koji nisi mogla na ovoj planeti – zaključio je on.

Jill je dijagnostikovan bipolarni poremećaj kada je imala 20 godina, a 2015. je pobijedila rak materice.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti