2Cellos: Najava novog albuma

Piše: Redakcija

Dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, na jesen će sovjim fanovima pokloniti novi studijski album “Let There Be Cello”. Nakon albuma “Score” (2017), na kojem se duo “dohvatio” kultnih filmskih kompozicija, “Let There Be Cello” će istraživati širi i raznovrsniji katalog u kojem će akcenat biti na njihovom izvođenju koje uvijek probija granice.

– Uvijek smo govorili da želimo da razbijemo zablude o čelu i muzičkim granicama. Inspiraciju smo nalazili na raznim stranama, od pop hitova do svevremene, klasične muzike, od klasičnog roka do filmske muzike. Ovaj album nudi mnogo toga, uključujući i našu originalnu muziku. Nema pravila, samo neka bude čelo – kažu.

Na novom albumu naći će se i obrada kultne “Eye of the Tiger” grupe Survivor kao i neprevaziđeni hit grupe “The White Stripes”, “Seven Nation Army” koji su kao duo premijerno izveli na finalu UEFA Lige Šampiona u Ukrajini. Kako bi fanovima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, 2Cellos su danas objavili njihovu izdanje Vivaldijeve “Oluje” (Četiri godišnja doba:Ljeto). Spot za pjesmu snimili su u Hrvatskoj, na vrhu stjenovitog brda, s munjama i gromovima i kišom, a dinamične kamere na pravi način prate dramu i napetost koja se krije u Vivaldijevoj kompoziciji.

Pročitajte još