Adele poručuje majkama: Pričajte o svojim problemima

Piše: Redakcija

Autorica Laura Dockrill napisala je ispovijest u kojoj govori da joj je engleska pjevačica Adele spasila život time što je prepoznala njenu psihičku bolest. Laura se, iako je rodila sina u februaru, nalazila u jako lošem psihičkom stanju. Dijagnosticiralo joj se da pati od zastrašujućih obmana i paranoje. Zatim joj je Adele rekla da možda ima postporođajnu psihozu, stanje koje pogađa jednu od hiljade majki, te da bi trebala potražiti pomoć.

– Pričale smo preko FaceTime aplikacije i tada je prvi put primijetila da bi to možda mogla imati – rekla je Laura. Adele je s pratiteljima na društvenim mrežama podijelila Laurinu emotivnu objavu gdje je pričala o tome kako je molila svoju majku i sestru da ju puste da umre. Također je i optužila svog supruga, muzičara Huga Whitea, da joj je htio oteti dijete. Često je zaboravljala svoj identitet, pa ju je on morao fotografijama prisjećati.

– Posljednjih šest mjeseci mogu opisati samo kao pakao – rekla je Laura. Nakon što joj je Adele rekla svoje mišljenje o njenom psihičkom slučaju, provela je dvije sedmice u bolnici. Nakon liječenja i njegovanja, Laura je sada sretna i snažna. Adele je, također, nakon rođenja svog sina Angela bila u postporođajnoj depresiji.

– Majke, pričajte o svojim problemima jer tako možete spasiti svoj ili tuđi život – napisala je Adele uz zajedničku fotografiju s Laurom koju je upoznala još u školskim danima, te su od tada najbolje prijateljice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti