Ljepota košta: Brigitte i Emmanuel Macron mjesečno na frizure i šminku troše oko 10 hiljada KM

Piše: Redakcija

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte poznati su kao vrlo dotjeran par na političkoj sceni. Trud koji ulažu u svoj izgled, prema najnovijim saznanjima, stoji porezne obveznike u Francuskoj gotovo 10 hiljada KM na mjesecKada kog pogledate bračni par Macron možete primijetiti da su skladno obučeni, a prva dama Francuske ne izlazi na dužnost i bez prikladnog make upa i frizure. Upravo zato svrstavaju ih i na listu najatraktivnijih parova na svjetskoj političkoj sceni.

No, francuski mediji došli su do podatka kako sve to njihovu državu stoji 5,200 eura na mjesec . Zanimljiva je činjenica i da se iz proračuna izdvaja 278,750 eura na godinu za stil i izgled prve dame, Brigitte Macron, dok njen suprug Emmanuel troši mnogo više, 440,000 eura, na godinu za iste potrebe.

Predsjednički par na raspolaganju ima ličnog frizera i vizažista koji mora biti stalno na raspolaganju, a pogotovo u vrijeme važnih posjeta. On posebno brine da francuska prva dama uvijek ima uredno isfeniranu frizuru. Brigitte Macron poznata je po svojim zlatnim uvojcima, a već godinama je vjerna identičnoj frizuri, kratkom bobu sa šiškama koje ovisno o situacija začešlja na stranu ili ravno.

– Uvijek sam mnogo truda ulagala u svoj izgled, pitajte samo to i moju djecu ili učenike. Nikad ne bih izašla iz kuće bez pažljivo odabrane modne kombinacije i frizure. Rezultat može doduše varirati, ali je ne mogu drugačije – priznala je Macron još u prošlogodišnjem intervjuu za magazin Elle.

No, podatak da se ovolika količina novca izdvaja na stajling i vanjski izgled predsjednika i njegove supruge, naljutila je francuske porezne obveznike čija minimalna plaća iznosi oko 1500 eura.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti