Schumacher napusta Švicarsku: Supruga Corinna vjeruje u čuda i njegov oporavak

Piše: Redakcija

Kada je prije nekoliko sedmica objavljeno da Corinna, supruga Michaela Schumachera u trenutku dok se nekadašnji šampion Formule1 oporavlja, za 30 miliona dolara kupuje imanje u španskoj Palma de Mallorci, javnost je bila nemalo iznenađena. Među komentarima je bilo i onih koji su se pitali, kako gospođa Schumacher uopće može razmišljati o kupovini luksuzne nekretnine. Međutim, kako „Paris Match“ danas piše, a poziva se na švicarski časopis  “L’Illustré”, koji je detaljno istražio cijelu priču, Corinna je imanje od predsjednika Fudbalskog kluba „Real Madrid“ Florentina Pereza kupila upravo zbog Michaela.

Luksuzno imanje se nalazi u ultra-zaštićenom području Las Brisasa. Podsjećamo, nakon teške nesreće koju je Michael 2013.godine doživio na skijanju u francuskim Alpama, nakon koje je ostao teški invalid, živio je sa suprugom i njihovo dvoje djece u Švicarskoj. Niko apsolutno ne zna u kakvom je Schumacher trenutno stanju, jer njegova porodica se izborila da njegov oporavak protiče u potpunoj medijskoj izolaciji.Tek ljekari, lično osoblje, porodica i rijetki prijatelji i saradnici imaju pristup porodičnom domu u Ženevi.

Sada će porodica Schumacher svoj život nastaviti u Španiji, i ponovo će nekadašnji as Firmule 1 živjeti u medijskoj izolaciji.

-Službeno mogu potvrditi da će Michael Schumacher biti stanovnik našeg grada – kazao je gradonačelnik Las Brisasa.

Medicinsko osoblje također pakira svoje kofere u Švicarskoj, dok je policija na otoku u Španiji upoznata sa dolaskom poznatog njemačkog pacijenta. Prije nekoliko mjeseci njemački mediji su pisali kako Corinna razmišlja da suprugovo liječenje nastavi u Americi, no, na kraju se ipak odlučila za Španiju.

Ovo mirno mjesto u Mallorci savršeno će odgovarati za terapiju, i ovdje će Michael proslaviti svoj 50.rođendan. Corinna ne odustaje od borbe za suprugovo zdravlje i učinit će sve, pišu mediji, jer vjeruje u čuda. Palma de Mallorca sada utjelovljuje za nju novi život i novu nadu.

Pročitajte još