Emotivne potrebe znakova Zodijaka: Rak žudi za bliskošću, Lav treba dosta zabave, Jarcu je najvažnije poštovanje

Piše: Redakcija

OVNU SU NAJPOTREBNIJI KRETANJE I IZAZOV

Pripadnicima ovog vatrenog znaka aktivnost je potrebna koliko i vazduh. Oni se izražavaju kroz kretanje i akciju, a izazovi su za njih uvijek dobrodošli. Ako nisu prvi u nečemu oko čega se trude, osjećaju se poraženo i frustrirano. Na polju emocija nisu uvijek najzreliji, pa se njihova osjećanja ponekad mijenjaju u zavisnosti od dana i sata. Ne podnose ako se drugi miješaju u njihove lične stvari.

BIKU JE POTREBA SIGURNOST, A NE LIJEPE RIJEČI

Pripadnici ovog zemljanog znaka najviše su usredsređeni na materijalni sagment života, pa zato nisu za mentalne igrice, već za direktne i iskrene odnose. Njihova najveća emocionalna potreba je sigurnost, pa cijene stabilne i pouzdane ljude. Vole rutinu i ne vole da im nešto kvari unaprijed određene planove. Konkretna djela su im važnija nego tople riječi i zagrljaji.

BLIZANCIMA JE DOSADNO AKO SE BAR DVIJE STVARI NE DEŠAVAJU ISTOVREMENO

Za pripadnike ovog znaka je tipično da se teško snalaze u sopstvenim emocijama, pa mnogo vremena posvećuju njihovoj analizi. Budući da su najpromjenjiviji znak Zodijaka, najbolje funkcionišu ako se oko njih stalno nešto događa. Za razliku od Bikova, rutina će Blizance potpuno izbaciti iz takta, a u odnosima traže nešto što će stalno buditi njihovo interesovanje.

RAK SE OSJEĆA DOBRO AKO MOŽE DA BRINE O NEKOME

Ovaj horoskopski znak je najemocionalniji znak Zodijaka i njegove pripadnike je lako povrijediti, a kada su povrijeđeni, oni ne znaju i ne mogu da sakriju svoja osjećanja. Vole dodire, komplimente i pohvale, a najbolje se osjećaju u ispunjenim ljubavnim i porodičnim odnosima. Važno im je da imaju nekoga o kome će brinuti, jer žude za bliskošću.

LAVU JE BITNO DA SVIJETU PREDSTAVI SEBE

Pripadnicima ovog vatrenog znaka potrebne su aktivnosti u kojima će se dokazati i privući pažnju drugih na sebe. Često pretjeruju u izražavanju emocija, a da bi bili sretni, potrebno im je puno zabave. Postaju velikodušni ako osjećaju da ih drugi cijene, a najbolje se osjećaju ako primijete da su u nekom odnosu nezamjenivi.

DJEVICAMA ZADOVOLJSTVO DOLAZI S POSTIGNUĆIMA

Pripadnici ovog znaka su veliki radnici koji vole ugađati drugima, a najzadovoljniji su ako je njihova okolina svjesna njihove vrijednosti. Uvijek im je potrebno nešto o čemu će moći da razmišljaju i nešto što će moći da analiziraju, jer će im u suprotnom biti nesnosno dosadno. Ne vole pretjerano iskazivanje emocija, pa će svoje suze i sreću skrivati od drugih. Žude za tim da se osjećaju korisno.

VAGA PREZIRE SAMOĆU I NEOPHODNI SU JOJ DRUGI LJUDI

Pripadnici ovog znaka su izuzetno društveni, a pošto se često ne osjećaju lijepo sami sa sobom, u vječnoj su potrazi za publikom. Da se ne bi dosađivali, zatrpat će se poslom, pojačat će muziku na najjače ili će pričati s nekim telefonom. U odnosima žele nekoga ko će umjeti da ih sasluša i posavjetuje, a veoma cijene i timski rad i grupno analiziranje poslovnih i privatnih stvari.

ŠKORPIJI JE POTREBNO DA KROZ ODNOSE ISPOLJI STRAST

Pripadnici ovog vodenog znaka opisuju se kao rezervirani i tajanstveni, a to je njihov način da se nose s emocijama. Oni ne podnose prosječan život, pa ne žele da se uklope u mase, i zato su u vječnoj potrazi za odnosima, hobijima i stvarima uz koje će moći da realizuju svoju veliku unutrašnju energiju. Jako su vezani za sve koje su pustili dovoljno blizu da ih upoznaju, pa im je teško da nekog takvog puste iz svog života.

STRIJELCU SU NUŽNI IZLASCI, HOBIJI I DRUŽENJE

Kao i Ovnovima, pripadnicima ovog znaka su potrebni aktivnost i izazovi kako bi bili zadovoljni. Bilo da se educiraju, drže drugima predavanja ili ispunjavaju svoje fizičke potrebe, Strelčevima je to potrebno da bi se riješili viška emocionalne energije u sebi. Pošto su ponekad preterano samouvereni, u bliskim odnosima im je potreban neko ko će da ih prizemlji. Iako im je lijepo kod kuće, napolju se uvijek osjećaju ljepše.

JARCU JE NAJVAŽNIJE POŠTOVANJE I UVAŽAVANJE DRUGIH

Pripadnici ovog znaka imaju urođenu potrebu za kontrolom, kao i potrebu za važnim ulogama u privatnim i poslovnim odnosima. Često se kaže da su Jarčevi najmanje emocionalni od svih znakova horoskopa, ali uzrok toga je to što se oni ograničavaju u proživljavanju i analizi svojih emocija. Dobro se osjećaju ako ih drugi uvažavaju i cijene, a naročito ako se pridržavaju njihovih pravila.

VODOLIJA SE NAJBOLJE OSJEĆA DOK NEŠTO STVARA

Vodolije su borci za jednakost, ali im cilj nije da privuku veliku pažnju drugih na sebe. Imaju izgrađena uverenja koja rijetko mijenjaju i zbog toga njihovim emocijama često nedostaje dubina. Potrebno im je da se bave raznolikim stvarima i da nešto stvaraju, a pretjerani razgovori o emocijama umiju da ih uguše. U emocionalnim vezama su im potrebni ljudi koji nisu pretjerano zahtjevni.

RIBE ŽUDE ZA RAZUMIJEVANJEM OKOLINE

Pripadnici ovog znaka najsenzualniji su znak Zodijaka. Izuzetno su osjetljivi na spoljašnje nadražaje, a žude za odobravanjem, razumijevanjem i ljubavlju. Najbolje se osjećaju kad imaju svoj cilj i kada rade na njegovom ostvarenju, a za to su im potrebni sigurnost i podrška. Pošto nisu površni, za bliske odnose treba da biraju ljude koji nisu previše emocionalno uzdržani.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti