Čarolija ispod Starog mosta: Dino Merlin upriličio spektakularan koncert

Piše: Redakcija

Foto: Armin Durgut

Nakon punih 18 godina najveća zvijezda regije Dino Merlin održala je fenomenalan koncert u Mostaru ispod Starog mosta.  Spektakl i dugoočekivani koncert najveće zvijezde regije Dine Merlina održan je u subotu ispod Starog mosta pred nekoliko hiljada građana koji su skoro tri sata uživali u najvećim hitovima legendarnog pjevača.

Hiljade fanova ispod Starog mosta čekali su pjesmu koju je Dino Merlin posebno najavljivao, pjesmu koju je posvetio svom Mostaru. Tek na kraju drugog bisa, na samom kraju koncerta, krenuli su poznati stihovi “Mostarske”.

Dino se na konferenciji za novinare prije samog koncerta sjetio tih teških vremena kad je pjesma nastala, kazao je i da danas kad je svira mora se suzdržavati da ne zaplače.

– U ona najteža vremena kad su po Sarajevu padale hiljade granata, čuli smo da je u Mostaru još teže. Dan kasnije sam u studio napisao i snimio tu pjesmu, sve za sat vremena. Bili su to teški uvjeti koje nikad neću zaboraviti, ali su dobra škola svim dobrim ljudima da se takve stvari nikad ne smiju zaboraviti i da moramo čuvati te univerzalne vrijednost, mir i slobodu, te pokušati učiniti sve da se te pjesme ma kako bile lijepe ne ponavljaju bar u takvim okolnostima – prisjetio se Dino.

Po završetku koncerta uslijedili su i skokovi sa Starog mosta, ali i čarobni vatromet je zaključio još jednu magičnu noć.

Pogledajte video:

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti