Ja ću biti sijed, ja ću biti star, al’ biće vječno mlad moj Mostar: Merlin večeras ispod Starog mosta

Piše: Redakcija

Osamnaest godina Mostarci su čekali na nastup najveće balkanske zvijezde u njihovom gradu. Čekanje je došlo kraju, večeras od 21 sat ispod prekrasnog Starog mosta Dino Merlin održat će koncert za pamćenje.

Uprkos nesnosnim vrućinama koje posljednjih dana haraju Mostarom, radnici su jučer ispod UNESCO-ovog dragulja neumorno montirali i postavljali opremu, a u gradu se već počela osjećati posebna atmosfera.

Mostar je spreman da, nakon 18 godina, dočeka Merlina i njegovu ekipu, koji stižu u okviru turneje “Hotel Nacional”.

Koncert ispod Starog mosta najistaknutiji je dio ovogodišnje kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto”, a organizacija je povjerena firmi “Stage Art”, na čijem je čelu Elmir Rekić.

– Svi smo posljednjih dana osjećali strašnu euforiju, koja još traje. Želimo da ovaj koncert uđe u historiju grada Mostara, ali i kompletne regije. Ako nešto mjesecima pripremate i u tom periodu vam se taj grad pretvori u kuću, onda uložite maksimum kako bi sve bilo fantastično – kazao je Rekić za „Avaz“.

Smatra da je večerašnji događaj korak naprijed za grad na Neretvi.

– Preuzeli smo cijeli rizik organizacije i mogu vam reći da se isplatilo. Kako pjesma kaže: “Ja ću biti sijed, ja ću biti star, al’ bit će vječno mlad moj Mostar.” Pripremamo mnogo iznenađenja i najbolje je da ih posjetioci koji dođu, dožive – pojašnjava Rekić.

Pročitajte još