Lukijan Ivanović: Plakao sam kad su u duelu bili Haris i Vanja

Piše: Redakcija

Ovaj talentirani Banjalučanin jedan je od finalista prvog regionalnog „X Factora”. Muzički je obrazovan i jednog dana bit će kompletan autor. Osim što pjeva, svira klavir, Lukijan uživa i u pravljenju aranžmana. Upravo u vlastitom aranžmanu za jedan od live nastupa izveo je pjesmu „Sve moje zore”. Publici se njegova obrada ove pjesme itekako dopala, a ovom njegovom nastupu najviše se i govori. Lukijanova mentorica je Emina Jahović, koja se do sada, barem prema broju takmičara koji su napustili show, pokazala najboljom. Eminina grupa i dalje je najbrojnija. Za jedan od Lukijanovih nastupa smjelo je izabrala pjesmu „Ludak kao ja”, njenog kolege i člana žirija Željka Joksimovića.

Je li pjesmu “Ludak kao ja” bilo teže izvesti pred milionskom (regionalnom) publikom ili samim autorom pjesme Željkom Joksimovićem?

– Pjesme se pišu da bi se slušale i pjevale, postale hitovi. Željkov autorski rad imao je mnogo utjecaja i na moje muzičko sazrijevanje. Trebalo je imati veliko srce i hrabrosti da Emina i ja odlučimo da pjesmu „Ludak kao ja” izvedem, jer niko ne zna kakve će biti reakcije autora, u ovom slučaju i sudije Željka. Kad dobijete pozitivne komentare i vidite njegov osmijeh prilikom izvođenja pjesme, što je dokaz da ste uradili pravu stvar. Naša smjelost se isplatila. Publika će uvijek imati i pozitivne i negativne komentare, tako da se na to ne osvrćemo.

Koji dosadašnji “live” ti je najdraži i zašto?

– Bio je to treći live, kada sam pjevao pjesmu „Sve moje zore” u akustičnoj obradi, gdje sam pokazao sve što treba, interpretaciju s puno duše. To je stil koji mi odgovara kao pjevaču.

Misliš li da bi učesnici/takmičari bolje prolazili kada bi sami birali pjesme?

– Takmičenje je takvog formata da su mentori ti koji s kandidatima rade i moraju se prolaziti različiti stilovi, kako bismo pokazali umijemo li i možemo li sve pjevati. Stega postoji, ne mogu se takmičaru ispuniti sve želje. Tako je i toga smo svjesni, jer smo to prihvatili učešćem u ovom šou. Kada bi bilo uslova da sami radimo aranžmane ili sugerišemo prilikom pravljenja matrica, tako bi naša kreativnost došla do izražaja. Ali, ovo je prva sezona ovog formata kod nas, tako da verujem da će se neke stvari u kasnijim rješavati drugačije, jer za ovo treba mnogo novca.

Koliko se podudara tvoj i Eminin ukus kada je izbor pjesama u pitanju?

– Emina veoma dobro zna šta treba da radi kada su u pitaju njeni kandidati. “X Factor” jeste borba da kroz različite stilove pop muzike domaćih i stranih izvođača pokažete svoj maksimum. Emina i ja se razumijemo kao muzičari, kao mentor i takmičar.

Ko je od članova tvoje porodice najvatreniji fan i ko od njih te prvi zove nakon nastupa?

– Svi članovi moje porodice su moja najveća podrška, tu su 24 sata na raspolaganju, iako sam u Beogradu, a oni u Banjoj Luci. Ipak, moja sestra Kristina, koja je također muzičar, pruža mi najveću podršku. Ona diše, misli kao ja i njeno mišljenje mi je veoma važno. Da se ne naljute brat Nemanja, tata Nebojša i mama Mirjana, oni su moja porodica za pet! Svako od njih ima svoje mjesto i pomaže mi na svoj način.

Kompletan intervju možete pročitati u printanom izdanju magazina AZRA (br.885)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti