Özcan Deniz: Sin i supruga su mu najveća utjeha nakon gubitka oca

Piše: Redakcija

Iako shrvan zbog boli nakon gubitka oca Sadika prije tri sedmice, popularni turski glumac Özcan Deniz, utjehu je pronašao u preslatkom sinčiću koji napreduje svakoga dana.

Zvijezda serije „Snaha” proljetos je u 46. godini postao otac. Iako je imao namjeru prisustvovati rođenju svog prvog djeteta, na kraju nije ostvario svoju želju, jer je Feyza rodila carskim rezom. U istoj bolnici u kojoj je prije četiri mjeseca rođen njegov sin, preminuo mu je prije tri sedmice otac.

Glumčev otac Sadik Deniz punih se godinu dana borio s opakom bolešću, da bi naposljetku izgubio bitku.

Njegova supruga Feyza (25) objavila je fotografiju neodoljivog sinčića Kuzeya koji je prije nekoliko dana napunio četiri mjeseca, a on glumcu s lakoćom vraća osmijeh na lice.

https://www.instagram.com/p/BmLowaWnrRk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Özcan je odrastao u siromašnoj porodici s petero djece, koja se često selila u potrazi za poslom. Kad mu je bilo pet godina skrasili su se u gradu Aydınu na obali Egejskog mora, a s devet je već nastupao s raznim orkestrima i svojom zaradom uzdržavao porodicu. S 15 godina prekinuo je školovanje, osnovao je orkestar Mavi Deniz (Plavo more) koji je nastupao vikendima, a onda je sedamnaestogodišnji Özcan preselio se u Istanbul, a zatim u Njemačku gdje je nastupao po noćnim klubovima i vjenčanjima. Jednom ga je čuo poznati turski producent i 1992. je objavio prvi album ‘Melek’.

Glumac je 11 godina bio je oženjen za Hande Deniz, koja ga je 2008. tužila tražeći da joj vrati novac  jer ga je prvih godina uzdržavala u Njemačkoj – ne samo njega, nego i njegovu ljubavnicu. Parnicu je izgubila, a onda je napisala knjigu o svom životu s njim, koja nikad nije ugledala svjetlo dana.

Pročitajte još