Matthew Perry: Zvijezda “Prijatelja” hitno hospitalizirana

Piše: Redakcija

Matthew Perry 2017 ., na Tribeca Film Festivalu

Matthew Perry, zvijezda nekada popularne serije „Prijatelji“ hitno je operiran nakon što su ljekari u Los Angelesu ustanovili da ima perforaciju crijeva. (Kod želuca i dvanaestopalačnog crijeva, perforacija označava tzv. probijanje želuca zbog velikog oštećenja njegovog zida ulceracijom-promjenom izazvanom zbog čira na želucu).

-Matthew je zahvalan na vašoj zabrinutosti i moli da se poštuje njegova privatnost tokom oporavka – kazao je njegov agent u izjavi za američki „People“.

Nakon što se izborio s ovisnošću od alkohola otvorio je i „Perry House“, Centar za rehabilitaciju u svom bivšem domu u Malibuu

Ovo nije prvi put da glumac ima zdravstvene probleme. Godinama se borio protiv različitih bolesti i ovisnosti od alkohola, vicodina ili amfetamina, koje je liječio putem detoksikacijskih tretmana. U intervjuu „Hollywood Reporteru“ 2015. godine, priznao je da se liječio u Centru Phoenix House u Venice Beachu.

Proslavio se ulogom u seriji “Prijatelji”

-Imao sam mnogo uspona i padova u životu. Mnogo sam naučio iz vlastitih neuspjeha, ali najbolja stvar koju treba znati o meni je to da, ako mi dođe alkoholičar i kaže: “Možete li mi pomoći da prestanem piti?”, odgovorit ću: “Da” – pohvalio je Matthew svoju čeličnu volju da pobijedi porok.

Budući da se oslobodio starih demona, Perry je koristio svoj glas da postane glasnogovornik i jednog udruženja koje je pomagalo ovisnicima da se izliječe od ovisnosti. I ne samo to, otvorio je i „Perry House“, centar za rehabilitaciju u svom bivšem domu u Malibuu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti