Angelina Jolie je bijesna i tužna: Brad Pitt odbija da uzdržava njihovo šestero djece

Piše: Redakcija

Odnosi između Angeline i njenog nekadašnjeg muža Brada Pitta, nikada nisu bili lošiji. Naime, poznata glumica bivšeg  je partnera na sudu u Los Angelesu optužila da izbjegava platiti razumnu sumu za uzdržavanje njihove djece.

Angelinina advokatica je u jučer višem sudu u Kaliforniji podnijela novu tužbu u kojoj stoji da Jolie od suda traži da prisili Pitta kako bi platio značajan dio troškova za podizanje njihovo šestero djece.

Prema dokumentima koje je objavila TV kuća NBC, 43 – godišnja glumica optužuje Pitta da se ne drži dogovora koji su postigli nakon razvoda u septembru 2016. i sada želi da njen bivši muž plati ono na što se obavezao.

-Pitt ima obavazu da izdržava djecu. U ovom trenutku, Pitt ne uzdržava djecu na razuman način i to traje od vremena rastave – piše na dvije stranice tužbe.

Druga strana, Brad Pitt, njegov glasnogovornik i advokati još se nisu oglasili u vezi nove tužbe.

U međuvremenu, Jolie od suda traži da tokom ove godine donese konačno rješenje o raskidu braka između poznatih glumaca, kako bi Angelina i zvanično dobila status „slobodne“ osobe.

Jolie je u decembru 2016. dobila starateljstvo nad šestero djece, ali prošlog mjeseca sud je naredio da mora pomoći djeci kako bi ona popravila odnos s ocem. Angelina i njena velika porodica trenutno žive u Londonu gdje glumica snima svoj novi film, a  djeca se povremeno prema naredbi suda druže i s Bradom.

Pročitajte još