Pakao razvoda: Potresna priča kćerke Mikija Jevremovića

Piše: Redakcija

Kćerka pokojnog Mikija Jevremovića, nekadašnja pop pjevačica i spisateljica Jelena Jevremović, nedavno je, tokom jednog televizijskog gostovanja, govorila o životu sa svojim bivšim suprugom Predragom. Naime, on je trenutno na izvršenju zatvorske kazne, a Jelena je po prvi put iskreno govorila o svemu.  

– Mnogo mi je teže bilo kada su mi javili da mi je suprug u zatvoru, nego kada mi je otac umro. Očevu smrt sam negdje i očekivala jer je bio u komi pet sedmica, a otkazale su mu dvije trećine mozga. Ja sam molila Boga da mi ne zamjeri, odnosno da me ne kazni što tražim od njega da ga uzme. Umrla bih od tuge gledajući ga takvog – rekla je ona. 

No, ono što je Jelenu zadesilo kasnije bilo je kap koja je prelila čašu, a riječ je o suprugovom iznenadnom hapšenju. 

– U jednom trenutku sam ostala sama s dva sina, praktično na ulici i bez posla. On je bio izuzetan muž i otac, dok je bio tu, i ne bih bila čovjek kada bih tvrdila suprotno. I onda, u jednom danu, nemam više taj oslonac. Dogodio se šok i bila  sam potpuno izgubljena – počela je priču Jelena. 

– Nisam osoba koja je odmah želila da ostavi svog čovjeka na cjedilu. To nije moj stil. Mi smo imali razne turbulencije, ali ljubav nikada nije dovedena u pitanje. Kako je vrijeme prolazilo, dolazila su razna razočarenja i stvari koje nisi očekivao, a sve se to pretvorilo u borbu sa samim sobom. Vrijeme je prolazilo i ja sam se jednostavno ugasila. Shvatila sam da sam sama i da naša djeca ne zaslužuju takav život, te da moram da se borim – rekla je ona. 

– Djeci i danas gajim sliku o ocu kao o heroju. To je moja obaveza kao majke i njegove bivše žene. Ne postoje dovoljno suptilne riječi da objasnite djeci gdje im je otac. Gledala sam da napravim atmosferu kako bi sve to bilo podnošljivije za njih, ali je bilo strašno. Starijem djetetu je pozlilo, davala sam mu vodu, šećer, zvala sam čak i hitnu pomoć… Nikada to neću moći da prebolim. Prema svom bivšem suprugu i dalje imam emocije, ali kao prema čovjeku i prijatelju. S njim sada niko nema kontakt, osim preko advokata. Obilazili smo ga jedno vrijeme, ali je onda on meni izričito rekao kako on vidi budućnost drugačije od one kako smo je zajedno zamišljali. I dalje sam želila da mu dam do znanja da sam tu, sve što je bilo do mene ja sam uradila – rekla je na kraju Jelena. 

Kako su prenijeli srbijanski mediji, Jelenin suprug je priveden  1. juna zbog posjedovanja velike količine narkotika i oružja. 

 

Pročitajte još