Princ Harry se boji za Meghan: Ne želi da se ponovi Dijanina sudbina

Piše: Redakcija

Još otkako je iz Kensingtonske palate potvrđeno da su glumica Meghan Markle i princ Harry par zanimanje za 35-godišnjakinju ne jenjava. O njihovom vjenčanju u maju pisalo se sedmicama, a javnost prati svaki njen korak. Isto tako je veliko zanimanje medija za članove njene porodice, koji koriste svaku priliku da govore, uglavnom negativno, o Meghan. Naime, dok njena mama Doria izbjegava bilo kakve javne nastupe, njen otac Thomas Markle i polusestra Samantha željni su medijske pažnje te svako malo izlaze u javnost s izjavama koje članove britanske kraljevske porodice ljute. 

Upravo zbog toga princ Harry želi da budu što dalje od medija, barem onda kada se ne bave kraljevskim dužnostima, te su  ljetni odmor odlučili provesti u Cotswoldsu, idiličnom mjestu koje brojni poznati biraju za bijeg u anonimnost. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa tamo će biti sve do septembra. Mjestašce u kojem je smještena njihova kuća za odmor bit će idealno za bijeg od visokih londonskih temperatura, ali i za mali odmor od stalnog interesovanja javnosti. 

– Provode mnogo vremena tamo, više nego što su ljudi toga svjesni. Mnogo češće su tamo nego u Londonu i uživaju na samom početku svog bračnog života – otkrio je prijatelj para. 

On je otkrio i da veliko zanimanje za njihov život  smeta princa Harryja koji je odmah na početku veze tražio da paparazzi prestanu ganjati Meghan Markle. Čini se kako je 33-godišnji princ odlučan u namjeri da zaštiti svoju suprugu od pretjerane izloženosti u medijima te želi da se histerija oko nje smanji i da Meghan zaboravi na sve incidente koje joj je otac priuštio.

– Harry je izgradio zid oko sebe i Meghan. Oboje su jako uznemireni zbog ponašanja njenog oca Thomasa Marklea i  polusestre Samanthe. Oba princa, Harry i William,  jako cijene privatnost i trude se držati fotografe i medije na dobroj udaljenosti još od tragične smrti njihove majke, princeze Diane. Žele zaštiti svoje supruge i porodice  i učiniti sve da se ne ponove osamdesete i devedesete godine kada je princeza Diana bila proganjana od paparazza – rekao je izvor. 

LONDON, ENGLAND - JULY 05: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex attend the Your Commonwealth Youth Challenge reception at Marlborough House on July 05, 2018 in London, England. (Photo by Yui Mok - WPA Pool/Getty Images)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti