Zombie Boy iz Gaginog spota izvršio samoubistvo u 32. godini

Piše: Redakcija

Popularni umjetnik Rick Genest, prepoznatljiv po tetovažama koje prekrivaju cijelo tijelo, preminuo je u 32. godini života, a još je jedna zvijezda koja je izvršila samoubistvo. Njegovo je tijelo pronađeno u Montrealu u Kanadi. 

Genest je pažnju široke javnosti stekao ulogom u spotu ultrauspješne pjesme Lady Gagy Born This Way iz 2011. godine. ‘Proslavio je’ tetovirani look, a tijelo je počeo ukrašavati već s 16 godina. 

Umjetničko ime Zombie Boy preuzeo je nedugo nakon što je prebolio tumor na mozgu koji mu je dijagnosticiran sa samo 15 godina. Tada se zaljubio u zombiije i vjerovao da će postati jedan od njih. 

Nakon spota s Gagom, sarađivao je sa svjetskim magazinima poput GQ, Vouge Hommes i Vanity Fair, ali i zvijezdama poput Jay Z-ja. 

Na njegovu je smrt odmah reagirala Lady GaGa objavom na Twitteru u kojoj upozorava na važnost mentalnog zdravlja. 

 

Prikaži sliku na Twitteru
Prikaži sliku na Twitteru

Lady Gaga

@ladygaga

 

The suicide of friend Rick Genest, Zombie Boy is beyond devastating. We have to work harder to change the culture, bring Mental Health to the forefront and erase the stigma that we can’t talk about it. If you are suffering, call a friend or family today. We must save each other.

 

– Samoubistvo prijatelja Ricka Genesta, Zombiea Boya, je i više nego poražavajuće. Moramo raditi više na tome da promijenimo kulturu, stavimo mentalno zdravlje u centar pažnje i izbrišemo stigmu zbog koje ne možemo razgovarati o njemu. Ako patite, nazovite prijatelja ili porodicu danas. Moramo spasiti jedni druge.

Genest je sljedeće sedmice trebao proslaviti 33. rođendan, a još je jedan u nizu poznatih imena u Hollywoodu koja su u posljednjih godinu izvršila samoubistvo. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti