Najomiljeniji lik osamdesetih: Alf se vraća na TV ekrane

Piše: Redakcija

Jedna od omiljenih serija osamdesetih godina Alf vraća se na male ekrane.

Kako doznaje Variety, Warner Bros je u ranoj fazi rada na rebootu serije o čupavom mačkožderu, vanzemaljcu s planete Melmac koji, nakon što mu se letjelica sruši na kuću u američkom predgrađu, ostane živjeti s čudnom porodicom Turner. Turnerovi i Alf često 

Prema prvim informacijama, serija, koja je otkazana 1990. nakon četiri sezone, nastavit će se tako što će Alf pobjeći iz Zone 51 (Area 51) gdje su ga držali kao taoca (tako završava finale posljednje sezone) i posmatra koliko se svijet promijenio od osamdesetih.

https://www.youtube.com/watch?v=i75tpMJ7OeM

Glas jedinstvenom vanzemaljcu dao je Paul Fusco, a u seriji su još glumili i Max Wright, Anne Schedeen, Andrea Elson and Benji Gregory.

Inače, Michu Meszaros koji je utjelovio legendarnog Alfa preminuo je prije dvije godine, u 76. godini života.

Ovaj glumac, porijeklom iz Mađarske i visok svega 84 centimetara, koji je u seriji Alf bio u kostimu glavnog lika pao je u komu nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje, prenio je njegov prijatelj Dennis Varga za CNN.

Michu je imao problema nakon moždanog udara koji je pretrpio prije osam godina.

Osim popularnosti koju mu je donijela uloga legendarnog vanzemaljca, Michu Meszarosbio je član Cirkusa Ringling Bros. and Barnum & Bailey.

Za mnoge glumace iz serije, Alf je bio najvažnije što su napravili u karijeri, no lik Alfa popularan je i danas. 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti