Legendarni glumac boluje od Parkinsonove bolesti: Želim ohrabriti ljude na djelovanje

Piše: Redakcija

Alan Alda, poznat po ulozi ironičnog i duhovitog vojnog doktora Hawkeyea Piercea u legendarnoj TV seriji “M.A.S.H”, objavio je u utorak da boluje od Parkinsonove bolesti.

Alda je rekao kako mu je bolestnervnog sistema dijagnosticirana prije tri i po godine.

– Odlučio sam reći ljudima da imam Parkinsonovu kako bi ih ohrabrio na djelovanje – napisao je 82-godišnji Alda u objavi na Twitteru.

– Moj život je ispunjen. Glumim, dajem intervjue, radim svoj podcast … idem na boks tri puta sedmično, igram tenis dva puta sedmično i uzimam blagu tabletu – rekao je. 

– Ali ne postajem dementan … nisam ništa dementniji nego što sam bio i prije – napomenuo je Alda i poručio: – Ako dobijete dijagnozu, samo nastavite dalje.

Prilikom gostovanja u emisiji ‘CBS This Morning’, Alda je rekao kako su trzaji palca jedini simptom koji je do sada iskusio.

Osim MASH-a, Emmyjem nagrađen Alda glumio je i u političkoj TV drami ‘Zapadno krilo’, te je bio nominiran za Oscara u filmu ‘Avijatičar’.

Slikovni rezultat za Alan Alda

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti