Zgodna, lijepa i popularna i na 54. rođendan: Sandru Bullock su u školi zlostavljali zbog odjeće

Piše: Redakcija

Glumica Sandra Bullock se u životu dosta selila i nije joj uvijek bilo lijepo kao što je sada, na dan kada puni 54. godine. Iako je rođena u Arlingtonu, većinu djetinjstva je provela u Nurembergu u Njemačkoj gdje su je često zlostavljali u školi zbog toga što je nosila staromodnu odjeću.

Glumila je 1993. u ‘Razbijaču’ i Hrvanju s Hemingwayjem’, ali je najveću slavu doživjela s ulogom u ‘Brzini’ gdje je utjelovila Annie Porter. ‘Forbes’ je 2007. njezina godišnja primanja procijenio na 10 miliona dolara.

Kada je bila tinejdžerka, s majkom Helgom, opernom pjevačicom koja je preminula u 58. godini života, ocem Johnom (93) koji je bio učitelj muzičkog, i mlađom sestrom, slastičarkom Gesine (48) preselila se u Washington. Nekoliko godina nakon upisala je glumu na ‘East Carolina University’. Bila je proglašena kraljicom mature, a kad je završila fakultet preselila se u New York kako bi započela svoju karijeru. 

Za glavnu ulogu u filmu ‘Priča o prvaku’ 2009. godine je osvojila Oscara, a blockbusteri ‘Prisila na brak’, ‘Specijalne agentice’ i ‘Gravitacija’ donijeli su joj veliku zaradu, pa je 2012. bila imenovana najviše plaćenom glumicom na svijetu u Guinnessovoj knjizi rekorda s plaćom od 56 miliona dolara.

Jedna je od najpopularnijih glumica u Hollywoodu, ali nije bila tako uspješna i na ljubavnom planu u prošlosti. Prije nego je rekla ‘da’ Jesseu Jamesu (49) izjavila je da je vrlo skepična što se tiče braka jer želi to učiniti samo jednom i na pravi način.

Ipak, njihova romansa je potrajala svega pet godina. Sada je, od 2015., u sretnoj vezi s fotografom Bryan Randallom (52), a posvojila je i dvoje djece, Louisa Bardo Bullocka (8) i Lailu Bullock (6) koje ne izlaže javnosti u velikoj mjeri. 

Iako živimo u svijetu gdje se sve zna i svakodnevno se objavljuju fotografije na društvenim mrežama, Sandra ne voli dijeliti svaki dio života s drugima i nije fan ‘selfija’. 

– Čitala sam odličan članak o tome kako se povećala doza depresije jer ljudi gledaju tuđe profile, pa vide fotografije njihovog ‘savršenog života’. Ne predstavljamo svoj život tačno. Kada vičemo na svoju djecu, ne uslikamo selfie da pokažemo kako smo loši roditelji, nego čekamo savršen trenutak – rekla je glumica. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti