Sir Anthony Hopkins o porocima: Već sam trebao umrijeti

Piše: Redakcija

Dobitnik Oscara i Emmyja, glumac koji je vjerojatno najpoznatiji po ulozi dr. Hannibala Lectera u filmovima “Kad jaganjci utihnu”, “Hannibal” i “Crveni zmaj”, Sir Anthony Hopkins, je studentima u Los Angelesu  pričao o svom životu i karijeri. Tako je  80-godišnji glumac progovorio  o svojim problemima s ozbiljnim porokom i uticaju koji je imao na njega na samom početku karijere.

Image result for Hannibala Lectera anthony

– Kad radite u pozorištu,  uglavnom pijete,. Bilo mi je teško raditi jer sam obično bio jako  mamuran. Bio sam odvratan, vječito pijan  i niko mi nije mogao vjerovati –  rekao je on.

Na sastancima liječenih alkoholičara 1975. mu se dopala jedna gospođa jer ga je otvoreno pitala zašto ne vjeruje u Boga, a to ga je podstaklo na razmišljanje i od toga dana se poroku više nikada nije vratio, otkrio je slavni glumac. Držeći govor pred 500 studenata u Californiji, rekao je kako se glumi predao jer nije bio talentovan za druge stvari, te je dodao da je često bio žrtva vršnjačkog nasilja.

– Iz mog iskustva, mogu reći da sam imao sreće u životu. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam uspio u svemu, jer sam trebao umrijeti u  Walesu prije mnogo godina – kaže glumac koji danas živi u Malibuu sa svojom suprugom Stellom Arroyave. 

Pročitajte još