Prijatelji zabrinuti za Demi Lovato: Ponovo uzima drogu u velikim količinama

Piše: Redakcija

Demi Lovato je stabilno i oporavlja se u bolnici u Los Angelesu nakon što je pronađena onesviještena u svom domu u Hollywood Hillsu. 

Iako se prvo mislilo da se 25-godišnja pjevačica predozirala heroinom, TMZ piše da Demi medicinskom osoblju nije htjela reći koja je droga u pitanju. Izvor s kojim je TMZ pričao također je potvrdio da nije riječ o heroinu. U Deminoj kući policija nije pronašla nikakvu drogu.

https://www.instagram.com/p/BldpIEMFLma/?utm_source=ig_embed

Policijski izvor potvrdio je da je pjevačica pri dolasku hitne pomoći dobila dozu Narcana, lijeka koji se inače upotrebljava kod slučajeva predoziranja.

UsWeekly piše da su njeni prijatelji očekivali ovakav razvoj događaja pa su čak i sami imali spreman Narcan za slučaj predoziranja.

– Njeni su prijatelji znali šta će se dogoditi jer je ponovo počela uzimati drogu u velikim količinama. Noć prije su partijali u njenom domu – izjavio je izvor iz policije.

Demina teta je za isti portal izjavila da je pjevačica “budna i svjesna”. 

https://www.instagram.com/p/BlBDVwDl6o4/?utm_source=ig_embed

– Demi je budna i okružena svojom porodicom koja zahvaljuje svima na podršci, ljubavi i molitvama. Neke informacije koje su objavljene nisu istinite. Porodica moli za privatnost, a Demino zdravlje i oporavak je trenutno najbitnija stvar – stoji u izjavi njenog glasnogovornika. 

Glumci i druge poznate osobe poslali su putem Twittera mnogobrojne želje za ozdravljenje. Voditeljica Ellen DeGeneres napisala je:

– Volim Demi Lovato toliko puno. Srce mi se slama zbog toga što prolazi. Dodala je: – Ona je svjetlo na ovome svijetu, šaljem svoju ljubav njoj i njenoj porodici.   

 

Lovato je u više navrata u javnosti govorila o ovisnosti o drogi i alkoholu te o psihičkim problemima. Liječena je zbog poremećaja prehrane, a rekla je i da pati od bipolarnog poremećaja.

U pjesmi ‘Sober’, koju je prošli mjesec objavila, Lovato pjeva:

– Mama, tako mi je žao. Više nisam trijezna. I, tata, oprosti mi zbog pića na podu. Onima koji me nikad nisu ostavili. Ovo smo već prolazili. Tako mi je žao, nisam više trijezna.

https://www.instagram.com/p/BkgPx3sH6Z5/?utm_source=ig_embed

U dokumentarcu “Jednostavno komplicirana” Lovato je govorila o godinama upotrebe droga, poremećajima prehrane i o opijanju te priznala da je prvi put uzela kokain sa 17 godina. U 18. je počela rehabilitacija, a tad joj je dijagnosticiran i bipolarni poremećaj.

Pjevačica je bila usred američke turneje, a u četvrtak je trebala nastupiti u Atlantic Cityju u New Jerseyu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti