Nakon predoziranja preminula kćerka Milića Vukašinovića

Piše: Redakcija

Kćerka Milića Vukašinovića, Maja Avdibegović, izvršila je samoubistvo u sarajevskom naselju Jezero sinoć oko ponoći, saznaje Dnevni avaz.

35-godišnjakinju je, kako Avaz saznaje, pronašla prijateljica i odmah pozvala hitnu pomoć i policiju, no nije joj bilo spasa. 

Prema preliminarnim rezultatima istrage i nakon vanjskog pregleda tijela, utvrđeno je da je uzrok smrti najvjerovatnije predoziranje narkoticima ili lijekovima. Inače, Maja se dosad dva puta pokušala ubiti.

1. juna ove godine također je pokušala izvršiti samoubistvo kada je žiletom prerezala vene. Tada je spašena brzom reakcijom hitne pomoći, iako je bila prilično iskrvarila, te je prevezena na psihijatrijsku kliniku.

Maja i njen otac, bivši bubnjar Bijelog dugmeta, nisu bili u dobrim odnosima, a ona ga je u srbijanskim medijima optužila da je kriv za njene pokušaje samoubistva.

– Prvi put sam se pokušala ubiti kad me otac ostavio zbog Planike Rajković. To je bilo godinama prije droge, kad sam bila dijete. Nikada nisam pokušala napraviti samoubistvo zbog narkomanske krize, kako on tvrdi po medijima. Tako pere svoju savjest. Kao dijete sam ga iznosila iz kafića upišanog i ispovraćanog, a on me je tako pijan bacao na pod. Svašta sam preživjela s njim – rekla je ranije za Kurir.

– Osvećuje mi se jer sam iznio istinu o njenoj narkomaniji. Poslije ovog će opet kritizirati, možda joj ovaj put uspije oduzeti sebi život – rekao je on nakon toga za Alo i dodao da ju je na heroin navukao njen partner. 

Milić je Maju dobio u prvom braku sa suprugom Verom, a ona se dugo godina borila s ovisnošću o drogama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti