Kako je Serena Williams dostigla top formu nakon porođaja

Piše: Redakcija
 

Serena Williams je napokon otkrila kako je uspjela da skine višak kilograma, koji je dobila tokom trudnoće.

Teniska šampionka se šalila da je “laž” da majke mogu da izgube na težini zbog dojenja i otkrila da je imala problem da izgubi težinu dok je dojila svoju kćerku iako je bila na potpuno veganskoj ishrani.

– Bila sam vegan i nisam unosila uopće šećere – rekla je Serena.

– Hranila sam se u potpunosti zdravo… I ne bih bila na toj težini da nisam dojila. Ono što sam naučila jeste da je svačije tijelo drugačije – bez obzira koliko sam vježbala – ništa mi nije pomoglo. Izgubila sam oko 5 kg kada sam prestala da dojim. I samo sam nastavila da mršavim.

36-godišnja sportska zvijezda je također priznala da je plakala kada je odlučila da prestane dojiti kćerku:

– Bukvalno sam sjela sa Olympiom u mojim rukama i pričala sa njom i molila se. Rekla sam joj da mama mora da prestane i da mora to da uradi. Malo sam plakala, ali ne onoliko koliko sam očekivala.

Da sumiramo, da bi smršala, Serena je u potpunosti promijenila njen način ishrane – postala je vegan i nije unosila nikakve prerađene šećere. Uz to je i dosta trenirala i uspjela je da za prvih sedam dana skine 5 kilograma. Naravno, kako je i sama zvijezda rekla, svačije tijelo je drugačije, a samim tim i rezultati.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti