Novosti

Ronaldo je u Juventusu: Još sam mlad i volim izazove

Cristiano Ronaldo i službeno je predstavljen kao novi igrač Juventusa. Posljednja formalnost, ljekarski pregled, Portugalac je prošao očekivano uspješno pa je na snagu stupio četverogodišnji ugovor težak 120 miliona eura (30 miliona godišnje). Inače, ugovor je nova Juventusova zvijezda potpisala još prije tri dana, na petak 13., ali se čekalo taj liječnički kako bi potpis postao važeći. Transfer je dogovoren u Grčkoj, gdje je Ronaldo bio na odmoru. 

Prvo pitanje na predstavljanju bilo je da objasni zašto je odabrao baš Juventus.

-Jako sam dobro razmislio i donio tu odluku. A prijatelji i suigrači su mi još i ranije govorili da bi mi taj klub odgovarao. Tako da je odluka, s obzirom na veličinu i snagu kluba, zapravo bila lagana…Uživam u fudbalu, još uvijek sam dosta mlad i volim izazove – od Sportinga, preko Manchester Uniteda i Reala do Juventusa sad. Nije ovo karijera, ovo je san. Kad sam počeo, nisam mogao ni sanjati  da ću osvojiti toliko trofeja – rekao je on.

Posvetio je poneku riječ i sad već bivšem klubu Realu.

-Nisam tužan što napuštam Real. I uz svo poštovanje drugim igračima, oni u ovim godinama idu u Katar ili Kinu, ja sam zahvalan što mi je Juventus dopustio da dođem u tako veliki klub – rekao je on. 

A onda se Cristiano okrenuo sadašnjosti, Juventusu.

– Želim s Juventusom ispisati historiju. Volim izazove i nadam se da će sve proći jako dobro. Znam da će biti teško i taktički obojeno, ali kroz cijelu sam karijeru imao teške izazove. Ne volim sjediti i gledati na svoje dosadašnje uspjehe, želim ići naprijed i ostvariti nove uspjehe. Vjerujem u svoje mogućnosti, u suigrače i uvjeren sam da će biti vrlo uspješno – vjeruje Ronaldo. 

Juventus lovi Ligu prvaka već više od 20 godina, Cristiano je jamac da će biti i te kako u igri.

– Znam da je to cilj. Borit ćemo se za Ligu prvaka i scudetto, kao i sve druge trofeje. Nadam se da ću biti srećonoša Juventusu – rekao je. 

Novinari su se prisjetili njegovih izjava nakon finala Lige prvaka. Je li već tada odlučio da odlazi u Torino?

-Nisam u tom trenutku odlučio ići u Juventus. Ali hvala predsjedniku i menadžmentu kluba što su ovo odradili. U dobrom sam stanju, fizički, emocionalno i mentalno i ponosan što sam ovdje. Želim pokazati svima da sam drugačiji od drugih igrača, da mi karijera nije gotova u ovim mojim godinama -kaže on. 

Pitali su ga i je li Juventusova ponuda bila jedina.

-Jeste. Bila je jedina… – poručio je prilično sarkastično Cristiano, prenosi Goal.com.

Rekao je i da želi biti najbolji, ali ne po svaku cijenu.

-Ne razmišljam o Zlatnoj lopti. Naravno da je želim i da želim biti najbolji, ali vidjet ćemo. Želim biti primjer, ne samo kao nogometaš nego i kao čovjek. Želim raditi naporno, pomoći mladima. Neću se promijeniti, biću ja. Ovo je sjajan trenutak u mojoj karijeri – uvjeren je Ronaldo. 

Abençoado ❤️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on