Harrison Ford: Nekadašnji stolar glumi i na pragu osamdesete godine života

Piše: Redakcija

Dok obožavatelji Indiane Jonesa nestrpljivo čekaju peti nastavak filma na velikom platnu, njegov utjelovitelj Harrison Ford  ima razloga za slavlje. Naime, glumac je prije nekoliko dana proslavio slavi 76. rođendan.

Povratak glumca na velike ekrane u ulozi istraživača i pustolova Indiane Jonesa odgođen je do 2021., objavila je kompanija Walt Disney, dvije godine nakon što je peti dio te sage najprije trebao doći u kina. 

Ford i reditelj Steven Spielberg (71) ponovno će zajedno raditi na filmu, s tim da će Ford već imati 79 godina kada film dođe u kina. Unatoč godinama, glumac voli akcijske scene, a u četiri nastavka film je zaradio gotovo više od tri milijarde KM.

Dok glumac iščekuje svoju povratničku ulogu, postoji i uloga zbog koje se kaje. Toliko je mrzio ulogu koja ga je proslavila da je zatražio da ga se ubije u filmu, što mu se naknadno i ostvarilo. Glumio je Hana Sola, lika u ‘Ratovima zvijezda’, kojeg je opisao ‘glupog kao panj’. 

 

 

Osim što je mrzio ulogu Hana Sola, Ford je tu istu ulogu skoro odbio jer su mu za prvi film 1977. nudili samo hiljadu dolara po sedmici snimanja. Na kraju, ulogu je prihvatio i zaradio 10.000 dolara. 

Kasnije ja zarađiao mnogo više. Mnogi ne znaju šta je Harrison Ford po zanimanju i šta je radio prije nego što je posao slavan i poznat. Ford je naime sve do momenta kada je dobio ulogu Han Sola radio kao stolar. Ulogu u prvom nastavku ratova zvijezda vidio je kao priliku da brzo i lagao zaradi dosta novca i vrati se poslu stolara. Sudbina je ipak htjela drugačije, na njegovu sreću. Sudbini je zahvaln i njegova supruga, glumica Calista Flockhart, koju naša publika pamti iz serije Ally McBeal.

 

 

 

 

 

Pročitajte još