Novosti

Goca Tržan otkrila zbog čega ne želi da usvoji dijete

Muzička zvijezda Goca Tržan prije 11 godina ostvarila se u ulozi majke, kada je u braku s Ivanom Marinkovićem dobila kćerku Lenu.

Ona već nekoliko godina pokušava da svoju ljubav sa sadašnjim suprugom Rašom Novakovićem kruniše nasljednikom. Međutim, poteškoće da zatrudni rezultirale su odlukom da uđe u proces vantjelesne oplodnje.

– Počela sam s pripremama. Za sada su to samo pregledi, davanje krvi i razne analize koje zahtijevaju vrijeme – kaže Goca.

Bez obzira na to što je kroz sličan proces prolazila nekoliko puta, ona kaže da nije pomišljala da usvoji dijete umjesto da ga rodi, ali ni o tome da odustane od borbe za potomstvo.

– Nisam ja baš osoba koja lako odustaje. Izuzetno poštujem ljude koji se odluče na usvajanje, ali ja sam ostvarena kao majka već jednom, ako uspijemo i drugi put, to će biti čist dar od Boga – kroz osmijeh je srbijanskim medijima ispričala Goca koja u ovoj borbi ima veliku podršku supruga Raše, ali i kćerke Lene, kao i svoje, ali i suprugove porodice.

– Sama činjenica da vjerujem da mogu još jednom ostati u drugom stanju je religija za sebe. Bog je svuda i pomoći će nam ako vjerujemo. Ne moram da odlazim u crkvu da bi mi Bog pomogao – poručuje pjevačica, koja je nedavno bila na odmoru u Grčkoj, a sada se iznova vraća pregledima kako bi tijelo pripremila za sve ono što je čeka tokom procesa vantjelesne oplodnje.

Goca svoja razmišljanja i savjete dijeli s pratiteljima na društvenim mrežama jer je mnoge djevojke i žene pitaju na koji način se priprema, gdje obavlja preglede i kako psihički podnosi sve to.

– Budite pozitivne, radujte se životu i ne očajavajte – kaže Tržanova, koja smatra da je najgore kada žena izgubi vjeru da će postati majka i da neuspjele trudnoće ili pokušaje doživljavaju traumatično.