Haris Ćato: Smetaju mi poređenja s Justinom Bieberom

Piše: Redakcija

Uz Ilmu Karahmet, Sarajlija Haris Ćato (14) najmlađi je učesnik prve sezone muzičkog showa “X Factor Adria”. Show koji svakog utorka prikovanim uz TV ekrane drži hiljade gledatelja iz čitavog Regiona, is sedmice u sedmicu postaje zanimljiviji, a finalisti se trude predstaviti se u što boljem svjetlu. Haris je jedan od njih. Publiku je osvojio svojim glasom, ali i iskrenim emocijama, pa i suzama koje nije skrivao nakon što mu je Emina Jahović saopćila da je jedan od finalista. Haris ovih dana s ostalim učesnicima boravi u Beogradu, gdje rade punom parom. Do sada je naučio mnogo, ali i stekao iskustvo koje će, sigurno, pamtiti do kraja života.

Tvoj talent je neupitan. Zašto si ga odlučio pokazati baš na “X Factoru”?

– Prije dvije godine sam gledao ovaj show. Mnogo mi se svidio njegov koncept. I tada sam sebi kazao da, ako ikad budem imao priliku da se prijavim, neću je propustiti. Pojavio se “X Factor Adria” i ja sam ispunio obećanje koje sam dao samom sebi.

Jesi li se ranije prijavljivao na neka slična muzička takmičenja?

– Na slična ne. Prijavljivao sam se na neke manje festivale kao što su “Djeca pjevaju hitove”, ali nikada nešto ovako veliko.

Kakvo je tvoje dosadašnje iskustvo s “X Factorom”? Jesi li uopće očekivao da prođeš audiciju?

– Iskreno, nisam mislio ni da ću proći predaudiciju. A, organizatori su nam rekli javiti sms-om ko ide dalje. Poruku sam dobio posljednjeg dana, oko šest navečer i tada mi je pao veliki kamen sa srca. Nakon 15-20 dana sam otišao na audiciju i iznenadio sam se, jer sam dobio četiri “DA”. Mogao sam proći i s tri, ali dobio sam maksimalan broj! Poslije sam prošao i Boootcamp, zatim dobio Eminu (Jahović op.a) za mentora. Želio sam Kristinu (Kovač op.a), ali, kad sam vidio kakav je Emina čovjek i kako radi sa svima nama, izvinio sam joj se. Nisam znao kakva je osoba, ali sada znam i nikad je ne bih promijenio!

Koja te je njena osobina najviše iznenadila?

– To što nije uzdignuta, iako je velika balkanska zvijezda. Ima pravo da bude puna sebe, a uopće to nije. Prema nama, odnosno prema svojoj grupi odnosi se kao prema najboljim prijateljima. Mnogo komuniciramo, pričamo baš o svemu, ne samo o “X Factoru”, vodi nas na ručkove i večere. Izvinio sam joj se i zbog toga, jer sam mislio da je ufurana, a ona to nije.

Kompletan intervju pročitajte u printanom izdanju magazina “Azra” (br. 881)

 

Pročitajte još