Otkriveno zašto je princeza Diana nosila torbu u blizini grudi

Piše: Redakcija

Pokojno princeza Diana neosporno je bila modna ikona, a svaku njenu odjevnu kombinaciju krasio je jedan detalj. Naime, Diana je uvijek nosila minijaturne torbe, a nedavno je otkriveno kako ovaj asesoar nije imao samo modnu namjenu. Tako je britanska dizajnerica torbi Anya Hindmarch u nedavnom intervjuu  otkrila zašto je princeza torbu uvijek nosila u blizini grudi. 

– Bila je vrlo vijeran kupac s kojim je bilo lijepo sarađivati. Dolazila je kod nas bez tjelohranitelja, a često je tražila male torbe koje je mnogo voljela. Zvala ih je “vrećice za začine”. Bilo nam je zabavno kreirati male satenske torbe koje je Diana često nosila pripijene uz dekolte kada je na javnim događajima izlazila iz automobila. No, ovaj trik je mnogo puta spasio princezu od neželjenih naslova u žutoj štampi i od neprijatnih fotografija. Svi bi trebali koristiti njen elegantni način izlaska iz automobila – rekla je dizajnerica. 

Zašto je princeza Dajana nosila torbice blizu svojih grudi

No, ovo nije jedina zanimljiva činjenica koja se odnosi na modne navike pokojne princeze. Naime, poznato je da nakon razvoda od princa Charlesa princeza Diana više nikada nije nosila odjeću s potpisom Chanela, te se  ti komadi  više nisu nalazili u njenom  ormaru u kojem su se od tog trenutka najviše isticali Christian Dior i Versace. Nedavno je dizajner Jayson Brundson otkrio i zašto je to bilo tako.

–  Rekla mi je: ‘Ne mogu nositi ništa sa slovom C, to je duplo C.’ Naime, za jedan humanitarni događaj u Australiji njenu Versace kreaciju upotpunio sam Chanel cipelama, a ona je odbila nositi ih. Kada sam je pitao zašto, odgovorila je da je slovo C samo podsjeća na Charlesa i Camillu. Bilo je sasvim jasno koliko ne podnosi ni Camillu ni Charlesa kad je slovo C toliko asocira na njih – rekao je nedavno dizajner, a prenosi časopis People.

Podsjećamo, nakon što je i službeno okončan njen brak s Charlesom, on od javnosti više nije skrivao tadašnju ljubavnicu, a danažnju suprugu  Camillu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti