Ronaldo uputio dirljivo oproštajno pismo fanovima

Piše: Redakcija

Slavni, po mnogima i najbolji igrač svih vremena, Cristiano Ronaldo će sa Juventusom potpisati četvrogodišnji ugovor vrijedan 30 miliona eura po sezoni, a odlazak najboljeg igrača Primere, zvanično je potvrdio i  Real Madrid. Sada već bivši igrač ovog velikog kluba uputio je oproštajno pismo svojim navijačima i fanovima.

-Ove godine u Real Madridu i u ovom gradu možda su bile najsretnije u mom životu. Imam samo osjećaj ogromne zahvalnosti za ovaj klub i za ovaj grad. Mogu se samo zahvaliti svima zbog ljubavi i naklonosti koju sam dobio. Međutim, mislim da je vrijeme da započnem novu fazu u svom životu i zato sam zatražio od kluba da prihvati transfer. Molim sve, a naročito navijače Reala, da me razumiju. Proveo sam apsolutno prekrasnih devet godina u Realu i ovo je emotivan trenutak za mene, puno sam razmišljao, bilo je i teško, jer je Real Madrid veoma zahtjevan, ali znam da nikada neću zaboraviti da sam tu uživao u fudbalu na jedinstven način – navodi se u pismu.

Ronaldo trenutno odmara u Grčkoj, gdje ga je prije nekoliko dana privatnim avionom posjetio i predsjednik Juventusa,  kada su i dogovoreni uslovi Ronaldovog angažmana u klubu iz Torina. Kada se narednih dana Ronaldo vrati s odmora biće i zvanično predstavljen javnosti, što je uz Mundijal u Rusiji vjerovatno sportski događaj godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti