Sofia Vergara slavi 46. rođendan: Pogledajte kako se najplaćenija glumica mijenjala tokom godina

Piše: Redakcija

Planetarnu popularnost je stekla ulogom u humorističnoj seriji ‘Moderna porodica’. Vatrena Kolumbijka godine nosi i više nego dobro i danas izgleda bolje nego ikad. Tokom svoje duge karijere Sofia Vergara doživjela je pravu stilsku evoluciju

Kada je u riječ o ljepoti, mnogi se složu s time da latino dive nemaju konkurencije po tom pitanju. Jedna od najpopularnijih svakako je kolumbijska glumica Sofia Vergara koja od početka svoje karijere plijeni pažnju svojim atraktivnim izgledom.

Jedna od najljepših žena svijeta rođena je 10. jula 1972. u Barranquilli, u Kolumbiji. Pohađala je privatnu dvojezičnu, španjolsko/englesku školu ‘Marymount School Barranquilla’. Studirala je stomatologiju na univerzitetu u Kolumbiji, no odustala je nakon treće godine. Dolaskom u SAD Sofia je prestala jesti meso jer je imalo potpuno drugačiji okus od mesa koje je jela u Kolumbiji.

Fotograf je ‘otkrio’ sedamnaestogodišnju Vergaru na plaži u Kolumbiji te je uskoro dobila angažman za svoju prvu reklamu za Pepsi. Nakon toga dobila je angažman su-voditeljice u dvije popularne kolumbijske televizijske emisije što joj je naposljetku donijelo i prve glumačke uloge.

U galeriji pogledajte kako se mijenjala tokom karijere:

Pročitajte još