Legendarni muzičar Elvis Costello se bori s kancerom

Piše: Redakcija

Pop legenda Elvis Costello objavio je da se liječio od raka, ali ipak očekuje potpuni oporavak i najavljuje da će u periodu od pet godina objaviti album, piše AFP.

Londonski pjevač i gitarista (63) kazao je da otkazuje najavljene koncerte na evropskoj turneji tekućeg mjeseca.

– Prije šest sedmica me nazvao moj specijalista kazavši mi da bi trebao početi igrati loto, budući da nikad nije vidio tako mali, ali agresivan maligni kancer, pobijeđen jednom operacijom – istakao je Costello na svojoj internetskoj stranici.

Costello, međutim, nije objasnio koja vrsta kancera ga muči, ali je napomenuo kako je bolje odgoditi koncerte nego dovoditi svoje zdravlje u pitanje.

Poručio je, također, da je završio veličanstven novi snimak sa svojim bendom The Imposters i ostalim saradnicima o kojima će više informacija dati u oktobru.

Album koji je u najavi bit će njegov prvi album od 2013. godine, kada je objavljen Wise Up Ghost, na kojem je radio sa The Rootsima.

Costello je zakazao svoj nastup u septembru u Chicagu, na Riot Festu na kojem se uglavnom svira punk i alternativni rock, prije turneje u Sjevernoj Americi.

Godine 2015. objavio je svoje momaere Unfaithful Music & Disappearing Ink na blizu 700 strana.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti