Željko Bebek sa suprugom uživa u krstarenju Jadranom

Piše: Redakcija

Posljednjih godina Željko Bebek i njegova porodica ljetne dane provode krstareći Jadranom, zaustavljajući se u mjestima u kojima popularni sarajevski pjevač ima dogovorene nastupe. 

Djelić atmosfere s odmora podijelili su sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, a fotografije snimljene na otoku Šolta svjedoče atmosferu kakva se samo može poželjeti u vrelim ljetnim danima. Pa, moglo bi se moglo reći da Ružica na palubi njihove jahte, ništa drugo nego, skače od sreće. 

Nakon Željkove dekade s „Bijelim dugmetom“ uslijedila je solistička muzička karijera, koja traje i danas. Od svih svojih pjesama kaže nam da najviše voli balade. Da romantika ne živi samo u njegovim pjesmama, već i u domu koji je 2002. godine osnovao sa suprugom Ružicom, otkrio je Željko u razgovoru za naš magazin.

Ona je njegova stabilna luka u koju se vraća nakon svih koncerata, turneja, snimanja. Ružica je njegova desna ruka i neko ko brine o njegovim poslovima.

– Ona radi sve kad je o mom poslu riječ. Ja samo gledam nju i pjevam – kaže veselo Željko.

Priča o tome kako su se upoznali živopisna je, nalik na scenarij jednog filma. Ružica je bila Bebekov veliki fan. Njegove koncerte je pratila u prvim redovima, na jednom ju je ugledao Željko dok je pjevao. Iskra je bljesnula. Željko kao da nam se žali, dok priznaje kako mu je dugo trebalo da je osvoji. Dvije godine su krili vezu, nisu se mogli često viđati, Ružica, porijeklom iz Tomislavgrada, u to vrijeme je studirala u Splitu, a Bebek, kao i svaki zaposleni muzičar i pjevač je imao svoje zakazane koncerte i turneje.

No, Bebek je bio uporan da Ružici dokaže da su njegove namjere ozbiljne, vezu su objelodanili, te se vjerili u Veneciji, tokom jedne vožnje gondolom. Bebek iza sebe ima još dva braka i dvije odrasle kćerke, najstarija mu je podarila troje unučadi. Sin i kćerka koju je dobio u braku s Ružicom dali su mu novu energiju i mladost.

– Kao da su mi rekli: „Halo, nema opuštanja (smijeh). Ružica mi je donijela slast življenja i u seniorsko vrijeme. Imam posebnu sreću, vrlo smo kao porodica okrenuti jedni prema drugima. Samo da potraje ovako i da nas služi zdravlje – kazao nam je Bebek.

Pročitajte još