Meghan Markle blistala u žutoj haljini: Zaljubljena vojvotkinja ne mari za protokole

Piše: Redakcija
 

Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa prisustvovali su prijemu „Your Commonwealth“  koji je jučer održan u kraljevskoj palati, a nije trebalo dugo da haljina koju je Meghan nosila ovom prilikom postane apsolutni hit među fashionisticama. Naime, ona se odlučila za haljinu koju je dizajnirao Brandon Maxwell, stilista koji je poznat po svom radu s poznatom pjevačicom Lady Gagom. Ono čime je ova haljina jednostavnog kroja u najvećoj mjeri privukla pažnju je njena drečavo žuta boja, a Meghan je uz nju nosila Manolo Blahnik cipele neutralne boje i time oduševila modne kritičare. 
 
Meghan i Harry na primanju u palači Marlborough
No, njihovo pojavljivanje na ovom prijemu nije pokrenulo samo priče o vojvotkinjinoj haljini, nego i o tome da se Meghan jednostavno ne pridržava keraljevskih pravila. Naime, uprkos “propisu” po kojem se članovi kraljevske porodice ne smiju držati za ruke u javnosti, vojvotkinja od Sussexa je u nekoliko navrata  sva vesela svog princa uhvatila za ruku. 
 
Tako je bilo i na nedavnom događaju u  Buckinghamskoj palati, no, reakcija princa je taj put bila nešto drugačija. Naime, Meghan je u jednom trenutku krenula da uhvati supruga za ruku, ali on ju je jako brzo odmakao što je svakako bio povod da se pojave glasine da u braku mladog para ne cvjetaju ruže.  Ipak, čini se da u slučaju Meghan i Harryja nije riječ o bračnoj krizi, već o još jednom kraljevskom pravilu. 

– Kraljica i suprug se, također,  rijetko drže za ruke u javnosti pa ispada da je to nepisano pravilo koje vrijedi i za sve ostale parove kraljevske porodice – rekao je za Daily Mail stručnjak za govor tijela Robin Kermode te objasnio kao se tu prvenstveno radi o iskazivanju poštovanja prema kraljici. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti