Čime se bave i kako danas izgledaju nekad velike dječije zvijezde

Piše: Redakcija
 

Biti dječija zvijezda u Hollywoodu ponekad zna biti mač s dvije oštrice. S jedne strane, imate slavu i novac, a s druge ne pretjerano sretno djetinjstvo i karijeru koja u najvećem broju slučajeva završava čim odrastete. 

Naravno, nemaju sve priče o dječijim zvijezdama nesretan završetak, a čak i neke koje percipiramo tako zapravo i nisu toliko nesretne kao što ih mediji žele prikazati. U isto vrijeme, uvijek postoje Edward Furlong i Corey Feldman da “poprave” prosjek i nahrane tabloide koji će o njima raspredati tragične priče i naslađivati se njihovim problemima. 

No, mnoge dječije zvijezde počinju se baviti nečim drugim i samo zato što više ne glume niti su slavni, njihove priče ne treba doživljavati kao još jedno upozorenje na “prokletstvo” odrastanja pred kamerama. 

Dylan Tuomy-Wilhoit (Alex Katsopolis – Full House)

Bio je jedan od klinaca u “Punoj kući”, a danas je majstor zvučnih efekata koji je za svoj rad osvojio brojne nagrade, uključujući Emmy za seriju “Black Sails”, a nominiran je za još dva od kojih je jedan onaj za “Igru prijestolja”. 

Taylor Momsen (Cindy Lou – How The Grinch Stole Christmas)

Vjerojatno znate za Taylor Momsen, ali mnogi možda ne znaju da je Taylor simpatična Cindy Lou iz igrane verzije “Grinča”. U redu, možda i znate, ali dobro se podsjetiti da danas svira gitaru i pjeva u The Prett Reckless. 

Alex Vincent (Andy – Child’s Play)

Njegova uloga u popularnoj “Dječijoj igri” možda ga nije proslavila kao manijakalnog lutka Chuckieja, ali Alexova priča nije završila nesretno. Danas je vlasnik jednog muzičkog studija u Floridi. 

Ariana Richards (Lex – Jurassic Park)

Glumila je u “Tremors” i “Jurassic Park”, a danas je uspješna umjetnica koja se specijalizirala za portrete. 

Dylan Sprouse (Julian – Big Daddy)

U svijetu u kojem svaka druga kuća ima vlastito pivo, imati pivnicu možda i ne djeluje kao prevelik uspjeh, ali Dylan je uspio upravo u tom poslu. Ima vlastitu pivnicu u New Yorku i veliki je stručnjak u svom poslu. 

Carrie Henn (Newt – Aliens)

Carrie nakon izvrsnog filma Jamesa Camerona nije nastavila ploviti glumačkim vodama iako je film u kojem se pojavila veliki hit. Radi kao učiteljica i presretna je svojim poslom. Gluma joj nikada nije nedostajala.  

Christopher Castile (Mark Foster – Step by Step)

Bio je onaj mali šmokljan iz nekoć uspješne porodične humoristične serije “Korak po korak”, a ako ste pomislili da je postao čista suprotnost svog lika, varate se. Chris je učitelj historije i profesor političkih nauka na univerzitetu Biola. 

Ulogu koja ju je proslavila mnogi će pamtiti do kraja života, ali ona bi vjerovatno voljela da pažnju prebacimo na neka druga postignuća. Naime, Linda je postala dizajnerica odjeće, uspješna je autorica knjiga kojima pokušava ljude uvjeriti da postanu vegani, a i aktivistica je.

Alisan Porter (Sue – Curly Sue)

Bila je nezaboravna u ulozi Kovrdžave Sue, ali poseban uspjeh nije ostvarila na filmu već na Broadwayu gdje se pojavila u mjuziklu “A Chorus Line” i između ostalog, pobijedila je u desetoj sezoni “The Voicea”.

Justin Berfield (Reese – Malcolm in the Middle)

U “Malcolmu” je glumio budaletinu, ali u stvarnom životu daleko je od toga. Jedan je od osnivača Virgin Produceda, kompanije u vlasništvu Richarda Bransona. Neki od filmova koje je VP producirao su hvaljeni i uspješni Limitless, The Impossible, The Space Between Us i The Edge of Seventeen. 

Fred Savage (Kevin Arnold – The Wonder Years)

Možda ga više ne viđate u filmovima i serijama, ali sigurno ste pogledali nešto na čemu je radio. Naime, Fred je uspješni redatelj koji iza sebe ima gomilu epizoda popularnih serija kao što su “It’s Always Sunny in Philadelphia” i “2 Broke Girls”.

Scarlett Pomers (Naomi Wildman – Star Trek: Voyager)

Nakon što se prestala baviti glumom, osnovala je neprofitnu organizaciju Arch-Angels koja se bavi pomaganjem osobama s prehrambenim poremećajima. 

Heather Langenkamp (Nancy Thompson – A Nightmare on Elm Street)

Nancy je i dalje aktivna kao glumica, ali daleko je uspješnija na svom drugom poslu, kao suvlasnica šminkerske kompanije AFZ Studio čiji su radovi višestruko nagrađivani. Neki od filmova su The Cabin in the Woods, Evan Almighty, Cinderella Man i Dawn of The Dead, a režirala je i film “Prank”. 

Malcolm David Kelley (Walt – Lost)

Možda to ni ne znate, ali Malcolm je polovica pop dua MKTO koji su imali relativno velik hit “Classic”, a 2014. su izbacili i prvi album. 

Peter Billingsley (Ralphie – A Christmas Story)

Iako je glumio i nakon ovog božićnog klasika (iza sebe ima 33 glumačka projekta), daleko je uspješniji kao producent, a tu su filmovi i serije kao što su Iron Man, Undeniable, F is for Family, The Break Up i Zathura, piše Index.hr.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti