Nova greška Meghan Markle: Harry odbio da je drži za ruku

Piše: Redakcija

Na jednom od posljednjih prijema u Buckinghamskoj palati, vojvotkinja od Sussexa i bivša glumica Meghan Markle ponovo je prekršila kraljevska pravila ponašanja. Naime, Meghan je u jednom trenutku krenula da uhvati supruga za ruku, ali on ju je jako brzo odmakao što je svakako bio povod da se pojave glasine da u braku mladog para ne cvjetaju ruže.  Ipak, čini se da u slučaju Meghan i Harryja nije riječ o bračnoj krizi, već o još jednom kraljevskom pravilu. 

– Kraljica i suprug se, također,  rijetko drže za ruke u javnosti pa ispada da je to nepisano pravilo koje vrijedi i za sve ostale parove kraljevske porodice – rekao je za Daily Mail stručnjak za govor tijela Robin Kermode te objasnio kao se tu prvenstveno radi o iskazivanju poštovanja prema kraljici. 

Inače, osim po nekonvencionalnom ponašanju, Meghan  pažnju javnosti plijeni i odjevnim kombinacijama koje su, primijetili su mnogi, u posljednje vrijeme često nježno roze  boje. Ipak, ni to nije slučajno. Naime, supruga princa Harryja, kao članica kraljevske porodice, pojavljuje se na važnim događajima, što može biti stresno pa stručnjaci smatraju da svijetli tonovi djeluju umirujuće, odnosno, smiruju nervozu i usporavaju puls. Osim toga rozu mnogi percipiraju kao romantičnu boju pa je moguće da Meghan želi poslati poruku da je zaljubljena.

https://www.youtube.com/watch?v=iX4Jr7rzFyw

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti