Luka Lazukić tražio da se isključi javnost sa suđenja

Piše: Redakcija

Danas je počelo suđenje Luki Lazukiću, koji je optužen da je u aprilu pretukao suprugu Natašu Bekvalac, ali i prvi susret supružnika nakon tog dešavanja. Luka je na početku suđenja ponovo negirao da je u aprilu tukao suprugu, pjevačicu Natašu Bekvalac, u njihovom zajedničkom stanu. Kratko se pred sudom izjasnio da nije kriv, a odbranu će detaljno iznijeti u nastavku suđenja koje je zakazano za 20. juli.

Na suđenju su prisustvovali brojni mediji, jer je bilo otvoreno za javnost. Na početku pretresa Lazukićevi branitelji tražili su da se isključi javnost sa suđenja, ali je to sud odbio. Nakon izjašnjenja Lazukića o krivici, zamjenik tužitelja je iznio svoje dokazne prijedloge da se na suđenju ispita Nataša Bekvalac u svojstvu oštećene, kao i baby siterka koja je prisustvovala svađi između supružnika u noći između 12. i 13. aprila, piše Story.rs.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tužilaštvo također predlaže čitanje nalaza ljekara o povredama koje je pjevačica zadobila. Suđenju je prvih pet minuta prisustvovala i Nataša Bekvalac, ali je potom napustila sudnicu zbog, kako je novinarima rekao njen punomoćnik Nemanja Vlček, svojih obaveza, a nije ni bila dužna danas da prisustvuje. Lazukić na saslušanju kod tužitelj nije negirao da je sukoba između njega i Nataše bilo, ali je negirao da ju je tukao.

Pročitajte još