Ashley i Paloma pišu historiju: Vogue Arabia prvi put angažirao plus size modele

Piše: Redakcija

Otkako je pokrenuta bliskoistočna verzija modne biblije, na naslovnicama arapskog Vouguea pozirale su ljepotice sličnih proporcija. Prva je bila Gigi Hadid 2017, a sve koje su došle nakon nje, bile su standardni modeli. No, za ovogodišnje ljetno izdanje juli/august istočni Vogue krasit će plus size manekenke Ashley Graham i zvijezda u usponu Paloma Elesser.

Time su postale prvi plus size modeli koji su dospjeli na naslovnicu arapskog izdanja. Kao dio izdanja Revolucija tijela u magazinu su rekli da slave sve oblike tijela i pronalaze ljetna izdanja za sve veličine. Uz zajedničke fotografije, modeli su snimili i individualne naslovnice.

– Majka mi je prepričavala kako sam uvijek dobro komunicirala s ljudima, čak i kao vrlo mala. Taj osjećaj razumijevanja prema drugima, dovodio je do toga da se osjećaju dobro sa mnom. Mislim da to činim i danas: pokazujem ženama da znaju kako su vrijedne, lijepe i da mogu biti sretne u svojoj koži – kazala je Ashley u svom intervjuu.

Paloma je također imala sličnu poruku za čitatelje, a govorila je i o svojoj borbi u prihvaćanju same sebe.

– Ono što osjećam prema svom tijelu danas nema previše razlike od onoga što sam osjećala u prvom razredu. Ono što se promijenilo je kako upravljam tim osjećajima – kazala je Paloma.

Pročitajte još