Meghan Markle piše historiju: Prva članica kraljevske porodice koja je nominirana za prestižnu nagradu

Piše: Redakcija

Meghan Markle je ušla u historiju kao prva članica kraljevske porodice koja je nominirana za jednu prestižnu nagradu, a pri tom se ona ne odnosi na njen glumački rad. Naime, u Los Angelesu se uskoro održava  dodjela nagrada “Teen Choice Award”, a Meghan je nominirana za nagradu stila, što je čini prvom članicom kraljevske porodice koja je predložena za ovakvu vrstu odlikovanja, piše The New York Times. 

U konkurenciji s Meghan su Blake Lively, Harry Styles, Black Panther’s Chad Boseman, Migos i Zendaya. Kako pišu američki mediji, Meghan najvjerovatnije neće prisustvovati ceremoniji dodjele nagrada, koja je zakazana za 12. august. 

Ova nominacija nije začudila s obzirom na to da je Meghan do sada mnogo puta oduševila svojim modnim izborima, iako je često kršila i kraljevske protokole. Tako je bilo kada se prvi put pojavila na   svečnosti “Trooping the Colour”. Naime, vojvotkinja od Sussexa je za ovu proslavu izabrala blijedo rozu haljinu Caroline Herrere. Haljina je u prvi plan  stavila njena ramena, a od detalja na sebi je imala preklop i tri velika dugmeta. Meghan je haljinu  kombinirala s odgovarajućim šeširom Philipa Treacyja. No, bivša glumica je zbog izbora haljine s otvorenim ramenima ponovo  dobila negativne bodove, budući da se svi članovi kraljevske porodice  pridržavaju pravila da za tu priliku nose duge rukave i plavu boju.

Kako je Meghan opet prekršila modnu tradiciju?

 

Pročitajte još