Pogledajte koje ličnosti ne koriste svoja prava imena

Piše: Redakcija

Brojne poznate ličnosti u javnosti ne koriste svoja prava imena, pa vjerovatno ne biste ni znali o kome se radi kada biste pročitali njihova prava imena. Donosimo spisak javnih ličnosti koje se predstavljaju pod drugim imenima.

Brad Pitt – William Bradley Pitt

Činjenica koju sigurno niste znali o Brad Pittu jeste da prilikom upoznavanja i flertovanja s djevojkama, koristi svoje pravo ime.

Bruno Mars – Peter Gene Hernandez

Još od malih nogu su ga zvali Bruno, jer je ličio na tadašnjeg poznatog hrvača Bruna Sammartina. Zbog latino prezimena, mnogi su mu na početku karijere govorili da treba početi s latino i španskom muzikom što mu je smetalo, zbog toga je izabrao prezime Mars.

Demi Moore – Deme Gene Guynes

Mnogi ne znaju da se Demi sa samo 17 godina udala za pjevača Freddy Moorea, od kojeg je i preuzela prezime. Brak je trajao tri i po godine, a glumica je zadržala prezime.

Alicia Keys – Alicia Augello-Cook

Poznata pjevačica je željela promijeniti prezime kako bi je ljudi lakše prepoznavali i prvo što joj je palo na pamet jeste “Wild” – ali joj majka nije dozvolila “jer zvuči kao da je striptizeta”. Zato je njen izbor bio Keys.

Calvin Harris – Adam Richard Wiles

U potpunosti je promijenio svoje ime kako se ne bi znalo koje je rase – da li je crn ili ne. Calvin Harris mu je zvučalo kao savršeno ime za njegov plan i tako je i ostao poznat.

Emma Stone – Emily Jean Stone

Glumica je otkrila da je svoje ime promijenila sa samo 16 godina, jer je u Hollywoodu već postojala jedna Emily Stone.

Gigi Hadid – Jelena Noura Hadid

Jelenu su, dok je bila još mala, samo njeni ukućani zvali Gigi. Međutim, u osnovnoj školi je u odjeljenje išla s Helenom, što je zbunjivalo nastavnike. Zato je jednom priliku nastavnik pitao njenu mamu, Yolandu Hadid, kojim nadimkom da je zove, a ona je odgovorila “Gigi”. Tako je i ostalo.

Hellen Mirren – Ilyena Lydia Mironoff

Helen je sadašnje prezime dobila kada ga je njen otac promijenio sredinom pedesetih. Zatim je na početku karijere promijenila ime Ilyena u Helen kako bi se lakše izgovaralo i pamtilo.

Jamie Foxx – Eric Marlon Bishop

Jamie je jednom prilikom objasnio da je svoje ime promijenio na početku stand-up karijere, kako bi bilo zvučnije i lakše za pamćenje.

Katy Perry – Katheryn Elizabeth Hudson

Katy Perry je zapravo kreirala ličnost kojoj je dala to ime kako bi izbjegla tinejdžersku krizu.

Lady Gaga – Stefani Joanne Angelina Germanotta

Njeno umjetničko ime je inspirirano čuvenom pjesmom grupe Queen “Radio Ga Ga”.

Miley Cyrus – Destiny Hope Cyrus

S obzirom na to da se uvijek smijala dok je bila mala, roditelji su je zvali Smiley, što je kasnije prešlo u Miley. Prije 10 godina je zvanično promijenila svoje ime.

Natalie Portman – Neta-Lee Hershlag

Natalie je imala prvo hebrejsko prezime koje su njeni roditelji promijenili prilikom emigriranja u SAD u Portman, dok je Neta-Lee izmijenjeno u Natalie. 

Nicki Minaj – Onika Tanya Maraj

Objasnila je da nije željela sama da promijeni svoje ime, već da je to neko uradio bez njene dozvole, prilikom potpisivanja prvog ugovora s produkcijskom kućom. Uvijek je mrzila to ime i u kući, ali i van showbiznisa voli da je zovu pravim

Rihanna – Robyn Rihanna Fenty

Iako je priznala da je mnogi zovu Rihanna, kada neko iz porodice želi da joj skrene pažnju, onda je zovu Robyn. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti