Bosna i Hercegovina osvojila šesto mjesto na “Turkvizyon 2013”

Piše: Redakcija

Podsjećamo, na Turkvizyonu su se takmičile 24 zemlje, a pobjedu je odnio predstavnik Azerbejdžana Farid Hasanov s pjesmom “Yasa”. Drugo mjesto osvojila je predstavnica Bjelorusije, dok je treće mjesto pripalo predstavnici Ukrajine.

– S obzirom da je konkurencija zaista bila velika, prezadovoljni smo osvojenim šestim mjestom. Turkvizyon je gledao veliki ljudi i ovo nije prilika samo za mene, moj bend i Mirzu da predstavimo svoju zemlju i muziku, već i za sve autore i muzičare u BiH značajna prilika da to ostvare narednih godina- izjavio je lider benda Emir & Frozen Camels, Emir Bukovica.

turkovizija1

Bosna i Hercegovina je, također, dobila posebno priznanje za učestvovanje na takmičenju Turkovizyon 2013, a nagradu je šefu bh. delegacije Ahmedu Švrakiću uručio Valija Azim Tuna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti