Sin krenuo stopama slavnog oca: Justin Kluivert igra za Romu

Piše: Redakcija

Fudbalski klub Roma je zvanično je predstavio 19-godišnjeg Justina Kluiverta kao svog novog igrača. Sin nekada slavnog holandskog fudbalera Patricka stigao je u “vječni grad“ iz Ajaxa za obeštećenje od 17,25 miliona eura.

 Kluivert je sa Romom potpisao petogodišnji ugovor. Mladi napadač je prošao poznatu i priznatu Ajaxovu školu, a za prvi tim “kopljanika“ debitovao je sa 17 godina. Za Ajax je odigrao 56 takmičarskih utakmica i postigao 13 golova. Za “A“ reprezentaciju Holandije odigrao je jedan susret.

Njegov otac Patrick Stephan Kluivert (42) je bivši  holandski  bivši trener surinamskog porijekla. Pripada zlatnoj generaciji holandskog fudbala, onoj koja je sa Ajaxom sredinom devedesetih suvereno vladala evropskom fudbalskom scenom.  Otac Justina Kluiverta danas je trener nogometne reprezentacije Curaçaoa, malog karipskog otoka na kojem se govori holandski.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti