Video: Dirljivi susret Santane i njegovog bubnjara, koji živi kao prosjak

Piše: Redakcija

Carlos Santana se nakon četiri decenije susreo sa svojim starim prijateljem i nekadašnjim bubnjarom Marcusom Maloneom. Susret dvojice prijatelja bio je naročito dirljiv, jer bubjar Marcus godinama živi kao prosjak na ulicama Oaklanda.

Susret se desio  zahvaljujući lokalnom novinaru Stanleyju Robertsu, koji je naišao na Malonea početkom mjeseca dok je izvještavao o ilegalnim deponijama. Kroz razgovor, Roberts je saznao da je svojevremeno Malone svirao i sarađivao sa Santanom.

Ispostavilo se da je prosjak pričao istinu. Svojevremeno je bio član benda “Marcus The Magnificent“, koji je sarađivao sa Santanom do 1968. godine.

Santana i Marcus su se razišli kada je bubnjar optužen za zločin i poslan u zatvor San Quentin. Kada je izašao iz zatvora, Marcus nije mogao da pronađe stalni posao i počeo je da živi na ulici. Vidjevši Robertsovu emisiju, Santana je odmah krenuo u Oakland, zatraživši novinarovu pomoć da se opet poveže sa starim prijateljem.

Pogledajte kako je izgledao dirljivi susret:

http://www.youtube.com/watch?v=Pp3XDCU0p1o

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti